10/10/09

Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα για να τον προλάβουμε μη κάνει κάτι;

Άκρως ανόητο μου φαίνεται το γεγονός ότι ο Μπάρακ Ομπάμα επικράτησε και κερδίσε το Νόμπελ Ειρήνης 2009 ανάμεσα σε 205 υποψήφιους!

Ο Ομπάμα δεν έχει κλείσει καν χρόνο ως πρόεδρος, δεν έχει σταματήσει κανένα πόλεμο και το μόνο πράγμα που έχει δημιουργήσει είναι σίγουρα η ελπίδα! Αλλά αμα του δίνει η αρμόδια Επιτροπή το Νόμπελ Ειρήνης απο τώρα, όταν όντως φέρει την Ειρήνη τι θα του δώσουνε;... Θα μπορούσα βέβαια να θεωρήσω πως το νόμπελ δίνεται ως ένας "σφράγισμα" του ότι ο Ομπάμα έχει πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, άρα του δημιουργείτε μια μεγάλη ευθύνη για να μην κάνει καμια μλκ αύριο,μεθαύριο..

Ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωσε: «Αισθάνομαι έκπληξη και βαθιά ταπεινότητα από την απόφαση της επιτροπής του Νόμπελ. Δεν το θεωρώ ως αναγνώριση των επιτευγμάτων μου αλλά ως... την επιβεβαίωση της αμερικανικής ηγεσίας όσον αφορά τις ελπίδες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η διπλωματία του βασίζεται στην ιδέα ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες, θα πρέπει να ‘καθοδηγούν’ τον κόσμο στη βάση αξιών και συμπεριφορών που μοιράζεται και η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού».

Σαν έπαθλο δώθηκε απο την επιτροπή ένα χρυσό μετάλλιο και το ποσό του 1 εκατομμυρίου Ευρώ, το οποίο ποσό σύμφωνα με τον Ομπάμα θα δωθεί σε φιλανθρωπίες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου