17/10/09

Το Δεκέμβρη ο νέος αρχηγός της ΝΔ

Για τις 6 Δεκεμβρίου μετατίθεται η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι τέσσερις συνυποψήφιοι υπέγραψαν το πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο παρουσίασε ο Δημήτρης Σιούφας στον Κώστα Καραμανλή, που αποδέχτηκε να παραμείνει στην προεδρεία μέχρι την εκλογή νέου προέδρου.Επιπλέον αποφασίσθηκε να μην χρησιμοποιηθούν οι παλιοί κατάλογοι των μελών που υπάρχουν στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, καθώς η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα.
Αντιθέτως, δικαίωμα ψήφου στην εκλογή του επόμενου προέδρου της παράταξης θα έχουν τα 600.000 μέλη της ΝΔ που έχουν εγγραφεί από το 1974 ως το 2007, αλλά και οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης προσέλθει στις κάλπες, γίνει μέλος του κόμματος και καταβάλλει μια συμβολική συνδρομή.

Τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας θα αναλάβει μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, με εμπειρία στις εκλογές, και σύμφωνα με τις πληροφορίες η διαδικασία θα είναι «online», προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοεγγραφής στους καταλόγους, ενώ θα στηθούν περίπου 1.200 κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο στις 7 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να ψηφίσει δια βοής την αλλαγή του καταστατικού. «Μικρόφωνο» σ’ αυτό θα έχουν μόνον οι υποψήφιοι και ο Κώστας Καραμανλής.

Στην περίπτωση όπου δεν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την πρώτη εβδομάδα, καθώς απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή άνω του 50%, τότε θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων.

Ανοιχτοί σε Debate
Όλοι δηλώνουν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής Debate. «Εγώ δεν έχω αντίρρηση, αρκεί να γίνει πολιτισμένος διάλογος, όχι κοκορομαχίες», δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το κατέθεσε και γραπτώς στον Δ. Σιούφα, προτείνοντας debate με έναν δημοσιογράφο συντονιστή και ελεύθερο διάλογο των υποψηφίων μεταξύ τους. Θετικός εμφανίζεται και ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Το Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου