27/10/09

Τα προβλήματα στη Λάρισα από τη νεροποντή...

Σε 160 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις που προκλήθηκαν σ’ όλο το νομό από τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Αν και ο Νομός Λάρισας δεν επλήγη όσο άλλοι νομοί, ωστόσο η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν άνθρωποι σε αυτοκίνητα και σπίτια, να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στον κεντρικό τομέα της Λάρισας, να πλημμυρίσουν καταστήματα και σπίτια και να σημειωθούν ζημιές, να κλείσουν από τα νερά κεντρικές διασταυρώσεις, να δημιουργηθούν μικρής έκτασης προβλήματα σε σχολεία, που λειτούργησαν, όμως, κανονικά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας επενέβη μέχρι αργά το απόγευμα σε 160 περιστατικά στην πόλη και το νομό Λάρισας. Κλήθηκαν δε, δυνάμεις και από όμορους νομούς και σχηματίστηκαν δώδεκα συνεργεία άντλησης υδάτων. Η ΔΕΥΑΛ με όλα τα μέσα και το προσωπικό της βρισκόταν σε συναγερμό και διαρκή κίνηση από τα ξημερώματα, διατηρώντας ανοιχτά τα φρεάτια των υπονόμων και αντλώντας νερά. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν και ιδιωτικά συνεργεία άντλησης.

Από τη βροχή συνέβησαν πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ με δυσκολία γινόταν η κυκλοφορία στην παλιά Ε.Ο., στο ύψος της στροφής για Συκούριο και στο δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, στο ύψος του Ζαππείου, όπου τα χώματα από παρακείμενα χωράφια έκλεισαν μέρος του δρόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου