11/10/09

Καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εναντίον Σπηλιοτόπουλου και χορήγησης αδειών λειτουργίας σε κολέγια!

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι καθηγητές Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) και των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), επικρίνουν τον πρώην υπουργό Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλο επειδή "επέλεξε να υπογράψει -ως «Υπηρεσιακός» και ένα βήμα πριν την κάλπη- την απόφαση χορήγησης αδειών λειτουργίας για 38 κολέγια, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του περί αναστολής των σχετικών διαδικασιών, τις οποίες ο ίδιος είχε αναλάβει. Η δυσεξήγητη αυτή πράξη του, τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές, ελέγχεται ως πολιτικά ανήθικη και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για αδιαφανείς και περίεργες διασυνδέσεις με τους «κολεγιάρχες» επιχειρηματίες.

Η ΠΟΣΔΕΠ-ΑΕΙ και η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ θεωρούν ότι η πράξη αυτή αποτελεί ωμή, απροκάλυπτη και εκτός του όποιου σχεδιασμού παρέμβαση στη βασική δομή της Ανώτατης Εκπαίδευση στη χώρα μας πέραν συνταγματικών και άλλων νομικών κανόνων και δεσμεύσεων. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση συνιστά ένα κείμενο, το οποίο είναι πολλαπλά και κατάφορα παράνομο και συνιστά ένα πολιτικό πραξικόπημα, το οποίο -αν επιτραπεί η επικράτηση του- θα έχει συνέπειες τεραστίων κοινωνικών και εθνικών διαστάσεων".

Οι δύο Ομοσπονδίες έχουν αποφασίσει τις ακόλουθες άμεσες κινήσεις:
α)
"να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας,
β) να αποστείλουν αίτημα ανάκλησης των αδειών λειτουργίας των κολεγίων στη νέα υπουργό Παιδείας. Καλούμε επίσης το ΥΠΕΠΘ να εφαρμόσει το νόμο σχετικά με την απαγόρευση χρήσης του όρου «πανεπιστήμια» από τα κολέγια και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους παραβάτες".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι ενέργειες μας αυτές εντάσσονται σε μια συνολικότερη παρέμβαση μας στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, που σκοπό έχει να συμβάλει στη διασφάλιση της αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών σε όλο το φάσμα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ποιότητα που επιβάλλεται από τις απαιτήσεις της εποχής

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου