2/10/09

Διαγωνισμός "Επανάσταση με Φαντασία" από το Artfools.gr

Ο διαγωνισμός Crazy Creations που το Artfools προκήρυξε τον χειμώνα που μας πέρασε αλλάζει μορφή και γίνεται έκθεση τέχνης, με το ίδιο θέμα.

Παρακάτω ακολουθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού και οι όροι συμμετοχής:

O Δεκέμβρης του 2008 θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένος στη μνήμη της γενιάς των σημερινών εικοσάρηδων- τριαντάρηδων κυρίως για τα γεγονότα που ακολούθησαν την 6η Δεκεμβρίου.
Όλα αυτά τα γεγονότα επηρεάσανε και τους εικαστικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά σίγουρα και τον απλό πολίτη. Προκαλέσανε ποικιλία συναισθημάτων, από οργή και θλίψη μέχρι αγανάκτηση. Αυτά τα συναισθήματα για τα γεγονότα που άλλοι τα είπαν απλά φασαρίες ,άλλοι επεισόδια αλλά και άλλοι επανάσταση (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα έργο τέχνης. Μπορούν να εκτεθούν σε μια έκθεση έργων τέχνης. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε με την έκθεση με τίτλο «Επανάσταση με Φαντασία».

Με την έκθεση «Επανάσταση με Φαντασία» ζητάμε να συγκεντρώσουμε ένα εικαστικό υλικό σχετικά με αυτά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ένα υλικό που δημιουργήθηκε για την καταγραφή των γεγονότων αλλά και σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα γεγονότα, τα συναισθήματα και τους ανθρώπους των ημερών.

Το εικαστικό υλικό μπορεί να είναι: σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, τυπώματα χαρακτικής, φωτογραφίες, graffiti (φωτογραφίες τους), γελοιογραφία.

Η έκθεση «Επανάσταση με Φαντασία» θα έχει ως στόχο όχι να πάρει θέση απέναντι στα γεγονότα αλλά να τα παρουσιάσει, να τα εκθέσει, να τα αντιμετωπίσει ως ένα εικαστικό φαινόμενο, ως μια κοινωνική αφορμή που αποδίδει και έργα τέχνης εκτός όλων των άλλων. Η έκθεση θα έχει επίσης ως στόχο την μελέτη της επίδρασης των γεγονότων σε εικαστικούς καλλιτέχνες, την «μετάφραση» των γεγονότων σε εικαστικές δημιουργίες που είτε παίρνουν θέση είτε όχι.
Η «Επανάσταση με Φαντασία» σκοπεύει να είναι μια έκθεση που θα παρουσιάζει την επιρροή ενός κοινωνικού γεγονότος σε μια δημιουργική μερίδα της κοινωνίας αλλά και να προβάλλει τα εικαστικά έργα που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα εκτεθεί σε εκθεσιακό χώρο της Λάρισας (πληροφορίες και ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα).

Όροι συμμετοχής:
1. Τα έργα δεν πρέπει να είναι μικρότερα από 20 εκατοστά στην μικρότερη πλευρά τους και 50 εκατοστά στην μεγαλύτερη.
2. Η αποστολή των έργων θα πρέπει να γίνει στο κ. Α. Σδράλλη Νικ. Φωκά 15 Τ.Κ. 41335 Λάρισα (Για την έκθεση «Επανάσταση με Φαντασία» μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2009 και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του δημιουργού. Το Artfools θα επικοινωνήσει με τον κάθε δημιουργό αφού παραλάβει τα έργα και θα ενημερώσει για τυχόν ζημιές και φθορές. Ο φάκελος με τις συμμετοχές πρέπει να περιλαμβάνει και την αίτηση συμμετοχής (θα την βρείτε στο www.artfools.gr)
3. Αν ο δημιουργός επιθυμεί να του επιστραφούν τα έργα, τότε θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα αποστολής τους. Εναλλακτικά, αν υπάρχει η δυνατότητα, τα έργα μπορεί να τα παραλάβει ο δημιουργός μετά το τέλος της έκθεσης, από τους χώρους της ίδιας της έκθεσης.
4. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των έργων με τα οποία μπορεί να συμμετέχει κανείς. Ωστόσο, αν ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών είναι υπερβολικά μεγάλος, θα υπάρξει προσωπική επικοινωνία με τον δημιουργό σχετικά με τον περιορισμό των έργων.
5. Τα έργα ΔΕΝ είναι και δεν θα είναι προς πώληση εκ μέρους του Artfools. Ο σκοπός της έκθεσης «Επανάσταση με Φαντασία» και των σχετικών με αυτή εκδηλώσεων είναι μη κερδοσκοπικός και έχει ως προτεραιότητα την προβολή των καλλιτεχνών και των έργων τους.
6. Πίσω από το κάθε έργο πρέπει να αναγράφεται: το όνομα του δημιουργού, ο τίτλος του έργου, ο αύξων αριθμός του σε σχέση με τα έργα που έστειλε. Ο κάθε συμμετέχων μπορεί, αν θέλει να στείλει κι ένα κείμενο μέχρι 300 λέξεις σχετικά με τα έργα του και το βιογραφικό του.
7. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν μέσω email στο all.artfool@gmail.com ή σε ψηφιακή μορφή (CD, DVD, USB stick), αρκεί η ανάλυση τους θα πρέπει να είναι στα 300 dpi και σε μορφή JPG, JPEG ή TIFF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου