20/10/09

5ο Διεθνές Συνέδριο ACE 2009

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει σε συνεργασία με το ACM SIGCHI (Association for Computing Machinery – Special Interest Group Computer-Human Interaction) το 5ο Διεθνές Συνέδριο ACE 2009 “Advances in Computer Entertainment Technology 2009” (http://www.ace2009.org/), το οποίο πρώτη φορά ενσωματώνει και το 4ο Διεθνές Συνέδριο DIMEA 2009 “Digital Interactive Media and Arts”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 29 έως και 31 Οκτωβρίου 2009, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


Η διαδραστική ψυχαγωγία (interactive entertainment) αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία με σημαντικές κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το ΙΜΕ διοργανώνει ένα συνέδριο το οποίο θα αποτελέσει το κορυφαίο ακαδημαϊκό φόρουμ για την παρουσίαση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων που θα προέρχονται από την περιοχή της υπολογιστικής ψυχαγωγίας (entertainment computing). Η φετινή διοργάνωση ενσωματώνει και το DIMEA, το οποίο έχει εδραιωθεί τα τελευταία τρία χρόνια ως ένα πολύ σημαντικό συνέδριο διαδραστικής ψυχαγωγίας και τέχνης.

Στόχος του ACE 2009 είναι να συγκεντρώσει ερευνητές από τον ακαδημαϊκό αλλά και τον επιχειρηματικό κλάδο, οι οποίοι ασχολούνται με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως η ψυχολογία, η επιστήμη των υπολογιστών και η τέχνη, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και να επιδείξουν τη συνεισφορά τους στη διαδραστική ψυχαγωγία. Το ACE, στην προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών διαδραστικής τέχνης και ψυχαγωγίας, επιδιώκει να ισορροπήσει ανάμεσα σε διαφορετικές επιστημονικές κατευθύνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις θεωρητικές προσεγγίσεις που θα αποτελέσουν πεδίο εποικοδομητικού διαλόγου, το συνέδριο προβλέπεται να περιλαμβάνει Creative Demo Session, με επι τόπου παρουσίαση 20 και πλέον σημαντικών πειραμάτων-εργασιών στο χώρο της διαδραστικής ψυχαγωγίας, προερχόμενες από τις πιο σημαντικές ερευνητικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο τέλος του συνεδρίου, οι καλύτερες πειραματικές εργασίες θα βραβευτούν.

Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα είναι:

- Prof. Stephen Wilson (Conceptual / Information Arts Program at the San Francisco State University. Κύριο αντικείμενο της έρευνάς του είναι οι επιπτώσεις στον πολιτισμό τεχνολογιών όπως: biosensors, GPS και τεχνητή νοημοσύνη)

- Dr. Norbert A. Streitz (ιδρυτής του φορέα Smart Future Initiative)

- Régine Debatty (δημιουργός του διεθνώς αναγνωρισμένου blog www.we-make-money-not-art.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου