7/9/09

Το Tamiflu και ως φάρμακο θεραπείας

Το φάρμακο κατά των ιώσεων, Tamiflu, το οποίο συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την θεραπεία της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, μπορεί να χρησιμεύσει και στην πρόληψη της νόσου, κυρίως για τις πιο εκτεθειμένες ομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche, η οποία το παρασκευάζει.

"Το Tamiflu είναι ένα αντιιικό φάρμακο, όχι ένα εμβόλιο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία της γρίπης", δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέντι, υπεύθυνος της "ομάδας κρούσης" κατά της πανδημίας την οποία έχει συστήσει η Roche.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ρέντι σημείωσε ότι η προληπτική χρήση του φαρμάκου της εταιρείας μπορεί να προταθεί κυρίως για τις "πιο εκτεθειμένες ομάδες", όπως το ιατρικό προσωπικό εν αναμονή των εμβολίων.

Ο διευθυντής του τμήματος φαρμακευτικής της Roche Ουίλιαμ Μπερνς προσέθεσε ότι η χρήση του αντιιικού αυτού φαρμάκου ως μέσου προφύλαξης μπορεί να γίνει επίσης σε μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως από τις μητέρες παιδιών που ασθενούν ή ακόμη σε οίκους ευγηρίας, όπου έχει ήδη εντοπιστεί ένα κρούσμα της νέας γρίπης Α.

Ο ίδιος επέμεινε ωστόσο ότι "στην πρώτη γραμμή της πρόληψης παραμένει το εμβόλιο και στην πρώτη γραμμή της θεραπείας το Tamiflu".



(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου