19/9/09

Η Pink Floyd σκέφτονται να μπουν στην αγορά του Gaming!

Τα μέλη του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd που βρίσκονται εν ζωή εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν την έγκρισή τους για ένα νεό game, το οποίο θα ακολουθεί το πρότυπο των Guitar Hero και Rock Band και θα περιλαμβάνει τη μουσική της ιστορικής μπάντας. Ωστόσο, δε λείπουν οι αντιδράσεις απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, ακόμα κι από το εσωτερικό των Pink Floyd.


Ο drummer του συγκροτήματος Nick Mason εκφράζει επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δε συγκρίνεται με τα πραγματικά όργανα και την πραγματική μουσική. Όπως λέει ο ίδιος, "με ενοχλεί γιατί το έχω δει στα παιδιά μου: αν έκαναν πραγματική εξάσκηση σε ένα μουσικό όργανο όλες αυτές τις ώρες που παίζουν τα σχετικά games, τώρα θα είχαν γίνει πάρα πολύ καλοί μουσικοί". Αναγνώρισε, πάντως, ότι τα συγκροτήματα πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να προωθήσουν τη μουσική τους, καθώς "οι παραδοσιακές πωλήσεις των άλμπουμς έχουν σχεδόν εξαφανιστεί".


Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί των Floyd που ζητούν επίμονα τη μουσική της μπάντας σε video game, ωστόσο τα μέλη του γκρουπ δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής τη συγκατάθεσή τους. Και όπως είναι γνωστό, δεν είναι όλοι οι μουσικοί πρόθυμοι να μπουν στο χώρο των games. Πρόσφατα, η Courtney Love απείλησε με μήνυση την Activision, η οποία συμπεριέλαβε τον Kurt Cobain στο Guitar Hero 5, ενώ οι Bon Jovi έχουν απορρίψει πολλές σχετικές προτάσεις.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου