19/9/09

Αίτηση για ακύρωση 41 αδειών κολεγιών από καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ στο Συμβούλιο Επικρατείας!


Αίτηση ακύρωσης των αδειών 41 κολεγίων αποφάσισαν να καταθέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών και οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τη διαμάχη για τα κολέγια, μετά τις παραιτήσεις από την επιτροπή αδειοδότησής τους. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ-ΑΕΙ, κ. Νίκος Σταυρακάκης, μιλώντας στο tvxs, δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της προσφυγής.

Η προσφυγή έγινε από κοινού με την ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και αντικέιμενό της αποτελούν οι άδειες λειτουργίας που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα με «αδιαφανείς διαδικασίες», ενώ κύριος στόχος της αποτελεί «η αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών μετά το λύκειο».

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση... οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των πανεπιστημιακών και των καθηγητών ΤΕΙ, τόνιζαν πως «με τη συμπαράταξη όπως αναφέρουν τόσο των πρυτάνεων των πανεπιστημίων όσο και των προέδρων των ΤΕΙ, αποφάσισαν να καταθέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης των αδειών ίδρυσης που χορήγησε το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο σε 41 κολέγια τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν εφέτος».

Ο κ. Σταυρακάκης κάνει λόγο για «γκρίζες αποχρώσεις» του χώρου της παιδείας και επισημαίνει ότι «ο δρόμος είναι μακρύς», αλλά τα σωματεία δεν προτίθενται να σταματήσουν τον δικαστικό αγώνα.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου