18/9/09

"Δες την ψηφιακά" -Επιδοτήσεις για Laptops σε πρωτοετείς και φέτος!


Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Υπ.Παιδείας θα επιδοτήσει μέσω του προγράμματος "Δες την ψηφιακά" τους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές την αγορά προσωπικού φορητού Η/Υ.

Η επιδότηση αφορά στο 25% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή περίπου σε 17.800 πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2009. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή. Από αυτή τη κατηγορία (3%) καλύπτονται όσοι εισήχθησαν με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2009, (συνολικά περίπου 800 φοιτητές και σπουδαστές, πλέον των 17.800 πρωτευσάντων).

Οι φοιτητές και σπουδαστές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των σχολών ή τμημάτων τους.

13 σχόλια:

Karamitsos είπε...

Η γραμματεία της κάθε σχολής δεν ασχολείται με αυτό το θέμα .
Ο φοιτητής απο το site " Δεσ την ψηφιακά " παίρνει ένα κωδικό και μαζί με την ταυτότητα και το φοιτητικό πάσο πηγαίνει στο κατάστημα και παίρνει το PC.

nen είπε...

mporeis na mas dwseis kapoio link gia antistoixh selida giati ayth pou briskw einai to 2008 2009 kai den mporw na brw gia fetos..

Τραγικός είπε...

Η σελίδα "δεν την ψηφιακά" δεν έχει ανανεωθεί με βάση το φετινό πρόγραμμα. Ίσως λόγω της νέας κυβέρνησης το θέμα να έχει μείνει λίγο στάσιμο...

Αλλά μιλήστε και με την γραμματεία σας.

Unknown είπε...

Γειά σας! Εγώ έχω εισαχθεί σε ένα τμήμα ΑΕΙ με την κατηγορία 10% με σειρά εισαγωγής 1, άρα δικαιωματικά ανήκω στο 25% των πρωτευσάντων φοιτητών. Πανελλήνιες όμως έδωσα το 2005. Δικαιούμαι επιδότηση;

Τραγικός είπε...

Τι συγκεκριμένη Πληροφορία δεν την γνωρίζω .
Μπορείς όμως να πάρεις τηλέφωνο στη γραμματεία του τμήματος που πέρασες και να ρωτήσεις αν δικαιούσαι να πάρεις Laptop .
Η γραμματεία είναι υπεύθυνη γιαυτό , γιατί αυτή σου δίνει την βεβαίωση σειράς που έχεις εισαχθεί στο τμήμα .

Τραγικός είπε...

Βέβαια και πάλι να πω πως η δράση "Δεν την ψηφιακά" ενδέχεται να καθυστερήσει καθώς η νέα κυβέρνηση δεν έχει δώσει στοιχεία ζωής στο site!

Morpheus είπε...

Απ' ότι έμαθα (με κάθε επιφύλαξη, από μια γνωστή που δουλεύει στα multirama), θα ξεκινήσει το πρόγραμμα στα μέσα του μηνός...

Unknown είπε...

οσοι μπαινουν με το 10% βλεπουν αν ειναι στο 25% αυτου του ποσοστου και οχι σε στο συνολο των εισαχθεων προκειμενου να παρουν επιδοτηση. Αλλα κατι αλλο. Οταν λες κωδικο τι ακριβως εννοεις?? Η δικη μας γραμματεια δεν ξερει. Σ'αυτην την περιπτωση τι κανουμε??

Τραγικός είπε...

Παίδες δεν την βλέπω την επιδότηση για φέτος!...

cybele είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ Π ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΝ ΒΡΙΣΚΩ?ΕΨΑΞΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ

cybele είπε...

συγνωμη αλλα αυτον τον κωδικο που λες που θα τον βρω?γιατι εψαξα αλλα...

Unknown είπε...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα για το 2010 και είναι από 21-12 εως 23-1 για περισσότερα στο www.destinpsifiaka.gr

Τραγικός είπε...

Ευχαριστούμε πολύ Argy !

Δημοσίευση σχολίου