12/9/09

Η AMD κυκλοφορεί 2 νέες πλατφόρμες για notebooks


H AMD ξεκίνησε το λανσάρισμα δύο νέων πλατφορμών, με τα ονόματα Tigris και Congo. Η κατασκευάστρια εταιρία με έδρα το Sunnyvale της California, αποκαλεί Tigris την πλατφόρμα ευρείας αποδοχής για αυτούς που ενδιαφέρονται για εφαρμογές πολυμέσων και παιχνίδια τριών διαστάσεων, καθώς ήδη την έχουν επιλέξει οι οκτώ κατασκευαστές (OEMs). H πλατφόρμα με την ονομασία Congo, ανήκει στη δεύτερη γενιά της AMD και είναι ιδιαίτερα λεπτή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της AMD, η Tigris είναι σε θέση να δώσει "γρήγορο και άμεσα αποκρίσιμο σύστημα με τα Windows 7" με ήχο High Definition σε οθόνη 17 ιντσών. Υποστηρίζει πλήρη High Definition αναπαραγωγή σε 1080p, γραφικά DirectX 10.1 και τεχνολογία πυρήνα στα 45νμ. Επιπροσθέτως, προσφέρει 42% καλύτερες επιδόσεις στη χρήση προγραμμάτων ψηφιακής επεξεργασίας και παράλληλα 25% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για την μπαταρία σε σχέση με τις παλαιότερες πλατφόρμες της AMD.

Στο μεταξύ, η πολύ λεπτή πλατφόρμα, Congo, έχει επιδόσεις πολυπύρηνων επεξεργαστών με γραφικά από το Radeon HD3200 της ΑΤΙ, μαζί με dual channel ελεγκτή μνήμης, εξαρτήματα τύπου BGA χαμηλού προφίλ και 800MHz hyper-transport. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες χρησιμοποιούνται ως αποδείξεις για την διαφημιστική καμπάνια της AMD με το όνομα Vision.

από: Adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου