9/9/09

Απήγαγαν Έλληνα στο Πακιστάν

Σύγχυση επικρατεί με την είδηση της απαγωγής Έλληνα Υπηκόου στο Πακιστάν, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημα χείλη.
Η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn επικαλείται πηγές της αστυνομίας και αναφέρει πως ο έλληνας, με το όνομα Αθανάσιος, απήχθη από 20 μασκοφόρους που εισέβαλαν στο μουσείο Καλάς την ώρα που κοιμόταν.

Ο φρουρός που είχε αναλάβει την ασφάλεια του έπεσε να νεκρός από τα πυρά των μασκοφόρων και ενώ προσπαθούσε να προστατέψει τον έλληνα υπήκοο.

Ο Αθανάσιος ζει στην κοιλάδα του Καλάς τα τελευταία 15 χρόνια, εργαζόμενος πάνω σε σχέδια ανάπτυξης της Κοινότητας. Συγκεκριμένα είχε αναλάβει την κατασκευή ενός τριώροφου κτηρίου - στο οποίο και κοιμόταν την ώρα της απαγωγής - που προορίζεται ως μουσείο της τοπικής κουλτούρας. Επιπλέον, ο Αθανάσιος χρησιμοποιούσε το υπό κατασκευή κτήριο ως σχολείο, στο οποίο και εργαζόταν ως καθηγητής.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν παρείχε πέντε αστυνομικούς για την προστασία του, ωστόσο την ώρα της απαγωγής μόνο οι δύο βρίσκονταν σε υπηρεσία. Έναν άλλος δάσκαλος που κοιμόταν επίσης στο μουσείο, οι μασκοφόροι τον έδεσαν με σκοινί στο κρεβάτι του.

Η κοιλάδα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, και η αστυνομία πιστεύει ότι οι απαγωγείς τον έχουν μεταφέρει στην πόλη της γειτονικής χώρας στο Νουριστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου