9/9/09

Οχιά δάγκωσε στο χέρι πυροσβέστη!

Εκανε περιπολίες στην πολύπαθη Ηλεία για την αποτροπή ενός νέου πύρινου εφιάλτη και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από το δάγκωμα μιας οχιάς ένας εποχικός πυροσβέστης που γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, χάρη στην έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο! Ο 48χρονος εποχικός πυροσβέστης εκτελούσε υπηρεσία το πρωί της Δευτέρας ως οδηγός πυροσβεστικού οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του στην περιοχή της Ανάληψης του δημοτικού διαμερίσματος Γερακίου, του δήμου Αμαλιάδας.

Είχαν σταθμεύσει το υδροφόρο όχημά τους δίπλα σε μια συκιά και έλεγχαν την περιοχή ευθύνης τους προσπαθώντας ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν λίγη σκιά κάτω από το φύλλωμα
του δένδρου. Ομως κάποια στιγμή ο 48χρονος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, που βρισκόταν πιο κοντά στη συκιά, άπλωσε το χέρι του για να ακουμπήσει πάνω στον κορμό της. Εκείνη τη στιγμή μέσα από το φύλλωμα πετάχτηκε ξαφνικά μια οχιά που προφανώς φοβήθηκε βλέποντας το χέρι του πυροσβέστη και με αστραπιαία κίνηση τον δάγκωσε στο μπράτσο του δεξιού του χεριού! Ο οξύς πόνος έκανε τον 48χρονο να τιναχτεί. «Ηταν σαν να με χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και μετά έτρεξε αίμα από το χέρι μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ» είπε αργότερα στην εφημερίδα «Πατρίς».

Παρά το σοκ και τον φόβο, ο εποχικός πυροσβέστης βρήκε το κουράγιο να αρπάξει μια πέτρα και να σκοτώσει το φίδι, που είχε μήκος μισό μέτρο! Ομως το δηλητήριο είχε ήδη αρχίσει να κυλάει στο αίμα του… Ο συνάδελφός του ειδοποίησε αμέσως με τον ασύρματο και για καλή τύχη του τραυματία ο υποδιοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Νίκος Στασινόπουλος έτυχε να βρίσκεται κοντά.

Αμέσως τον παρέλαβε με το αυτοκίνητό του και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου, χάρη στη έγκαιρη φροντίδα των γιατρών, ξεπέρασε τον κίνδυνο. Παρέμεινε ωστόσο για νοσηλεία, ώσπου να χαθούν ολοκληρωτικά οι παρενέργειες του δηλητηρίου. Οσο για τη νεκρή οχιά, μεταφέρθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ως… τρόπαιο για να θυμίζει την περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου