12/9/09

Μεγάλες καταστροφές στην Εύβοια! Ένας νεκρός από τον χείμαρρο!


Τεράστια είναι η καταστροφή κυρίως στην Κεντρική και Νότια Εύβοια απο τις συνεχιζόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Λίλαντα πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο οδικό δίκτυο, καθώς πολλές γέφυρες που συνδέουν τη Χαλκίδα με τα χωριά της Κύμης και της Ερέτριας έχουν καταρρεύσει.

To θάνατο βρήκε 40χρονος αστυνομικός, όταν κατευθυνόμενος προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να αναλάβει υπηρεσία, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από ορμητικό χείμαρρο στην Εύβοια ενώ περνούσε γέφυρα στην επαρχιακή οδό Κύμης-Αλιβερίου, στην περιοχή του Στομίου.

Ταυτόχρονα, ελικόπτερο σούπερ πούμα επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό κατοίκων του Λιλάντιο Πεδίου. Στον οικισμό Μπούρτζι, οι κάτοικοι έχουν ανεβεί στις ταράτσες.

Παράλληλα, κλειστός παραμένει ο δρόμος Χαλκίδας - Αλιβερίου, από το 13ο-16ο χιλιόμετρο, όπου απο τα ξημερώματα έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες οδηγοί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν. Η στάθμη του νερού στο σημείο αυτό εχει μειωθεί, ωστόσο έχουν παρασυρθεί φερτά υλικά απο το βουνό Γέροντας, τα οποία προσπαθούν να καθαρίσουν χωματουργικά μηχανήματα. Νωρίτερα, το ύψος του νερού στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία ξεπέρασε τα 2 μέτρα.

Επίσης, δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν σε Αμάρυνθο, Κύμη, Ερέτρια και Βασιλικό Χαλκίδας, όπου παρασύρθηκε ολόκληρη κατοικία, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Λίλαντα, ενώ δύο άτομα αποκλείστηκαν σε κτήμα στο Αυλωνάρι.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχης Ευβοίας, Γιάννη Αδάμ, γίνονται ενέργειες για να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις καταστροφές πρωτόγνωρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου