28/9/09

Βάζοντας μία ταινία να παίζει στο φόντο της επιφάνειας εργασίας

Κάποιες φορές μπορεί να βλέπουμε κάποια ταινία στον υπολογιστή μας και παράλληλα να θέλουμε να κάνουμε και chat στο MSN ή κάτι άλλο χωρίς να χάσουμε κάποια σκηνή από την ταινία.

Οι χρήστες των Windows Vista Ultimate έχουν...


...την δυνατότητα να το καταφέρουν αυτό μέσα από το Dream Scene το οποίο τους επιτρέπει να αναπαράγουν βίντεο σε όλη την επιφάνεια εργασίας τους σαν wallpaper.Τι γίνεται όμως για όλους εκείνους που δεν διαθέτουν το Windows Dream Scene?

Υπάρχουν διάφορες λύσεις.Η πιο κλασσική είναι να αρχίσουμε να αναπαράγουμε το βίντεο με τον player μας και να πατήσουμε το πλήκτρο printscreen.Μετά να ανοίξουμε την ζωγραφική (εννοείτε ότι αφήνουμε το βίντεο να παίζει στον player) και να κάνουμε επικόλληση.Θα δούμε ότι το βίντεο θα αρχίσει να παίζει στην ζωγραφική!!Σώζουμε την εικόνα σαν .jpg και την τοποθετούμε σαν Wallpaper.Το βίντεο θα παίζει πλέον εκεί.

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε το VLC player.Εφόσον το wallpaper mode είναι ενεργοποιήμενο κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην ταινία και ενώ την αναπαράγουμε επιλέγουμε Wallpaper.Η ταινία θα παίζει πλέον στο φόντο της επιφάνειας εργασίας.

Σημείωση:

Σε μερικούς υπολογιστές η δυνατότητα του wallpaper από το vlc μπορεί να είναι απενεργοποιήμενη.Αν το έχουμε ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις και παραμένει απενεργοποιημένο τότε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τα τελευταία drivers της κάρτας γραφικών,τελευταία έκδοση DirectX και τελευταία έκδοση του VLC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου