9/9/09

Ελπίδες δίνει γονίδιο κατά του AIDS

Γονίδιο που μπλοκάρει τον ιό του AIDS ανακάλυψε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Journal of Clinical Investigation που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας.
Η αρχή είχε γίνει το 2004, όταν αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, είχαν ανακαλύψει ένα είδος πιθήκων, γονίδια των οποίων παράγουν μια πρωτεΐνη που είναι ανθεκτική στον HIV.

Από κει και πέρα, οι ερευνητές της Γενεύης κατάφεραν πρόσφατα να αναπαράγουν τεχνητά το γονίδιο αυτό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα πως αντιστοιχεί με τη σύντηξη δύο ανθρώπινων γονίδιων. Παράλληλα, κατάφεραν να το μεταφέρουν επιτυχώς σε ανθρώπινα αιμοκύτταρα.

"Το γονίδιο που βρήκαμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική λύση στις θεραπείες κατά του AIDS, τις οποίες πολλοί ασθενείς δεν αντέχουν", τόνισε ο καθηγητής Τζέρεμι Λιούμπαν, επικεφαλής της ελβετικής ομάδας.

"Μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικό γονίδιο εναντίον του ιού HIV και να μεταμοσχευτεί στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτό", διευκρίνισε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής Λιούμπαν, που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας η οποία ανακάλυψε το γονίδιο, τόνισε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστεί το πως το γονίδιο αυτό μπλοκάρει τον ιό του AIDS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου