6/9/09

Ο καιρός τη Δευτέρα (7/9)

Καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία στη Θεσσαλία στο βορειοδυτικό αιγαίο στην ανατολική στέρεα και πιθανώς στη Θράκη στο βορειοανατολικό αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (τοπικά 8-10 βαθμούς).

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη Θεσσαλία το βορειοδυτικό αιγαίο την ανατολική στέρεα και τη Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 6 με 8 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νόμου. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου