3/9/09

Τρισδιάστατες τηλεοράσεις μέσα στο 2010 από τη Sony!

H Sony επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την κυκλοφορία τρισδιάσταστων τηλεοράσεων μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο Sir Howard Strigner, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε πως είναι "ξεκάθαρο πως το 3D πρόκειται να γίνει τεχνολογία ευρείας διάθεσης", συμπληρώνοντας πως η τρισδιάστατη εικόνα ελκύει το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών παραγωγών και γενικώς των δημιουργών περιεχόμενου.

Η Sony θα λανσάρει μέσα 2010 τηλεοράσεις Bravia που υποστηρίζουν τρισδιάστατη εικόνα ενώ ο Howard Stringer δήλωσε πως ελπίζει πως και άλλες συσκευές Sony θα περάσουν σύντομα στην εποχή των τριών διαστάσεων όπως οι υπολογιστές Vaio, το Playstation 3 και οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray.

"Ασφαλώς πρέπει ακόμα να επιλυθεί ένα πλήθος ζητημάτων, αλλά το τραίνο του 3D έχει ξεκινήσει ήδη και η Sony είναι έτοιμη να το οδηγήσει στον προορισμό του", δήλωσε στο τεχνολογικό συνέδριο IFA στο Βερολίνο.

Η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που σχεδιάζει να λανσάρει την τρισδιάστατη εικόνα σε καταναλωτικά οικιακά προϊόντα ψυχαγωγίας. Αρκετές εταιρείες είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο 3D στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas στις αρχές του χρόνου. Η LG και η Samsung έχουν τα δικά τους σχέδια για διάθεση τρισδιάστατων τηλεοράσεων μέσα στον επόμενο χρόνο ενώ το βρετανικό δορυφορικό κανάλι Sky έχει επιβεβαιώσει την έναρξη λειτουργίας καναλιού τρισδιάσταστης εικόνας.

Η τάση προς το 3D οδηγείται κυρίως από τις επιτυχίες των τρισδιάστατων κινηματογραφικών ταινιών ενώ οι κριτικοί κινηματογράφου (σ.σ. ή μέρος αυτών αφού οι κριτικοί ποτέ δεν συμφωνούν μεταξύ τους) προαναγγέλουν με τα καλύτερα λόγια την καινούργια τρισδιάστατη ταινία Avatar του James Cameron.

H Sony δεν ανακοίνωσε το κόστος μιας τέτοιας τηλεόρασης σίγουρα το κόστος αναμένεται να κυμαίνεται σε χιλιάδες ευρώ. Άλλοι κατασκευαστές τρισδιάστατων τηλεοράσεων, όπως η Hyundai έχουν υπολογίσει την τιμή της 3D τηλεόρασης σε περίπου 3500 ευρώ.

Η βιομηχανία των ηλεκτρονικών προϊόντων πρέπει να υιοθετήσει κοινές προδιαγραφές για την 3D εικόνα ώστε να αποφευχθούν άσκοποι πόλεμοι σχετικά με το format όπως έγινε με την πρόσφατη περίπτωση του Blu-ray και του ΗD-DVD.

από Adslgr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου