6/9/09

Περιμένει...12δυμα

«Θαύμα» χαρακτηρίζει η οικογένεια μίας 20χρονης γυναίκας από την Τυνησία το γεγονός ότι η γυναίκα είναι έγκυος σε… ούτε ένα ούτε δύο, αλλά σε…12 – ναι καλά διαβάσατε 12 – παιδιά.

Η γυναίκα , τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, είναι καθηγήτρια Αραβικής γλώσσας και έχει αποβάλλει δύο φορές από την ημέρα που παντρεύτηκε τον αγαπημένο της και συνάδελφό της το 2007.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή που θα κρατήσει στην αγκαλιά της τα έξι αγόρια και τα έξι κορίτσια που κυοφορεί. «Το μόνο που θέλω είναι να κρατήσω στην αγκαλιά μου τα παιδιά μου και να τους δώσω όλη μου την αγάπη», δήλωσε στις νοσοκόμες της κλινικής όπου νοσηλεύεται, 250 μίλια νότια της Τυνησίας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν την γυναίκα για τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοιου είδους εγκυμοσύνη, λέγοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση, θα γεννήσει με τη συμπλήρωση 20 εβδομάδων: Διάστημα που αποτελεί σημείο λίγο μετά τα μισά της εγκυμοσύνης και είναι τέσσερις εβδομάδες λιγότερο από το νόμιμο όριο της Μεγάλης Βρετανίας για έκτρωση. Οσο για το πόσα και κάτω από ποιες συνθήκες καταφέρουν να επιζήσουν, αυτό παραμένει άγνωστο. Αγνωστη παραμένει και η ακριβής αιτία που οδήγησε σε αυτού του είδους την εγκυμοσύνη. Το πώς δηλαδή η γυναίκα έμεινε έγκυος σε 12δυμα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών που έχουν γεννηθεί ταυτόχρονα το τελευταίο διάστημα ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στην California, όπου η Nadya Suleman έφερε στον κόσμο οκτάδυμα.

Το ρεκόρ του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο κατέχει μία γυναίκα από την Κύπρο η οποία το 1996 έμεινε έγκυος, κυοφορώντας 11 έμβρυα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι γιατροί αφαίρεσαν από την μήτρα της τα εννέα, ούτως ώστε να καταφέρουν να διασφαλίσουν την υγεία δύο από αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου