19/8/09

Ο Sotis στην Λίβερπουλ!


Η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ θεωρείται γεγονός! Η ΑΕΚ τα βρηκε με την αγγλική ομάδα στα 3 εκατ. ευρώ και ο Sotis επιστρέφει στην Μεγάλη Βρετανία, όπου αγωνίστηκε με την φανέλα της Ρέιντζερς. Η είδηση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των φιλάθλων.

Μάλιστα 10 οπαδοί βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων, μην έχοντας καθόλου καλές διαθέσεις. Ευτυχώς πάντως δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Όσο για τον ίδιο τον Κυργιάκο οι πληροφορίες τον θέλουν να είπε αντίο στους συμπαίκτες του. Εκτός αυτού δεν συμμετείχε στ' οικογενειακό διπλό. Έκανε ατομικό πρόγραμμα μαζί με τους τραυματίες.

Ήδη στην ΑΕΚ έχουν αρχίσει ν' αναζητούν τον αντί-Κυργιάκο. Έψαξαν την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ένωση και τώρα παίζει στην Μπολόνια, ενώ στ' υπόψιν είναι ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας ο οποίος είναι ελεύθερος.

Επιβεβαιώνει ο Κότον

Στο μεταξύ ο διευθυντής επικοινωνίας της Λίβερπουλ, Ίαν Κότον επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες. Ο κ. Κότον ξεκαθάρισε πως η αγγλική ομάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην απόκτηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ.

Κυργιάκος σε συμπαίκτες του: «Δώστε τα όλα να πάρετε τον τίτλο»

Η πώληση του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ έχει ανάψει φωτιές στις τάξεις του κόσμου -που δύσκολα θα σβήσουν- και περίεργα συναισθήματα στις τάξεις της ομάδας, καθώς κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Οι Νίκος Θανόπουλος και Παντελής Αθηνής, όπως προαναφέραμε, βρέθηκαν εκ μέρους της διοίκησης στους Θρακομακεδόνες, χωρίς πάντως να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές.

Αυτό το έκανε ο Κυργιάκος, ο οποίος είπε στους συμπαίκτες του: "Θέλω να σας χαιρετήσω, γιατί τη νέα σεζόν θα αγωνίζομαι στη Λίβερπουλ. Ειλικρινά θέλω να τα πάτε πολύ καλά και να κατακτήσετε το πρωτάθλημα. Δώστε τα όλα για να πάρετε τον τίτλο".

«Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια»

Από κει και πέρα, το βράδυ της Τρίτης ο παίκτης με επίσημη ανακοίνωση του πήρε την ευθύνη πάνω του για την μετακινηση του στην Λίβερπουλ.«Στη ζωή μου δεν κρύφτηκα ποτέ, παίρνοντας πάντα το κόστος της κάθε επιλογής μου όποιο κι αν ήταν αυτό. Έτσι έμαθα. Την προηγούμενη βδομάδα δήλωσα ότι είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κι έτσι ακριβώς ήταν. Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση που δέχτηκα στην καριέρα μου, ακυρώνει τα λεγόμενά μου. Έτσι είναι η ζωή. Πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια.

Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της ΑΕΚ πως την Δευτέρα το βράδυ δέχτηκα πρόταση από την Liverpool. Πρόταση που έκανα δεκτή. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι αυτή η πρόταση ήρθε στο χειρότερο χρονικά σημείο για την ομάδα δεδομένων των κρίσιμων παιχνιδιών ενόψει του Europa League. Το γεγονός όμως να παίξω στην Liverpool είναι πρόκληση για μένα. Έχω λάβει την τελική μου απόφαση παρ’όλες τις πιέσεις που δέχτηκα από τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας. Θέλω να τονίσω εδώ πως ο πρόεδρος, ο προπονητής και η διοίκηση έκαναν τα πάντα για να με κρατήσουν. Αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη παίρνοντας το κόστος της επιλογής μου.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε τόση αγάπη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, τον προπονητή και την διοίκηση για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους όλο αυτό το διάστημα. Καταλαβαίνω ότι μετά από αυτή την δήλωση μου η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ είναι όμως μεγάλη ομάδα. Της εύχομαι καλή επιτυχία και να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους της. Πάντα στην καρδιά μου θα υπάρχει μια θέση για την ΑΕΚ και τον κόσμο της».

Τα του δημοσιεύματος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sportive.com.cy, η Λίβερπουλ κατέθεσε στην Ένωση πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Κυργιάκου, αλλά οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν 5 εκατ. ευρώ για να πουλήσουν τον διεθνή κεντρικό αμυντικό. Οι Άγγλοι επανήλθαν, πάντα σύμφωνα με τους Κύπριους, και πρόσφεραν 3 εκατ. ευρώ και στη Μεγαλόνησο ισχυρίζονται ότι η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Reds.

Βέβαια πριν λίγες μέρες και με αφορμή το θέμα που είχε προκύψει με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Θανόπουλος είχε χαρακτηρίσει τον Κυργιάκο "σημαία της ΑΕΚ", όμως τελικά όλα έχουν την τιμή τους...

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μια ανάσα από την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου βρίσκεται η Λίβερπουλ. Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του www.sportive.com.cy, που προσθέτουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αγγλικής ομάδας και της ΑΕΚ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μας, η Λίβερπουλ, που χωλαίνει στο κέντρο της άμυνάς της και ζητά επιγόντως αξιόπιστο στόπερ, πρόσφερε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η ΑΕΚ αξίωσε 5 εκατομμύρια. Τελικά, οι δύο ομάδες φαίνεται να τα βρίσκουν στα 3 εκατομμύρια. Θετικός στη μεταπήδησή του στον αγγλικό σύλλογο είναι, όπως πληροφορούμαστε, και ο ίδιος ο παίκτης.

gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου