19/8/09

Kαι πάλι στους ομίλους ο Ολυμπιακός


Μισό… βήμα από την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 τη Σέριφ στο Τίρασπολ και ουσιαστικά μετέτρεψαν τον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» σε τυπική διαδικασία. Το πρώτο γκολ σημείωσε με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή ο Ντουντού (46’) και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μήτρογλου στο 81’.

Το ματς:

Άλλο περίμεναν, άλλο τελικά τους προέκυψε. Η Σέριφ αποδείχτηκε, τουλάχιστον μέσα στην έδρα της, ιδιαίτερα μαχητική και αποφασισμένη για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι ότι πρόκειται για κάποια εξαιρετικής δυναμικής ομάδα, αλλά στον Ολυμπιακό δεν περίμεναν σίγουρα ότι θα δυσκολεύονταν να περάσουν… μια κάθετη πάσα προς την περιοχή των Μολδαβών.

Κακά τα ψέματα και άσχετα από τη σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα των «ερυθρόλευκων», οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος προβλημάτισαν πολύ την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική κλασική ευκαιρία των Πειραιωτών καταγράφηκε ένα λεπτό πριν τη λήξη του 45λεπτου με την κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου που χτύπησε στο δεξί δοκάρι της Σέριφ. Σε γενικές γραμμές παρουσίασαν νωθρό και πάνω απ’όλα στατικό πρόσωπο.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα οι «κίτρινοι» πίεζαν σφιχτά, έκλειναν όλους τους χώρους και εξαφάνισαν τα επιθετικά ατού του αντιπάλου. Μάλιστα, κατά διαστήματα έβγαζαν γρήγορες πάσες και ανάγκαζαν τον Νικοπολίδη να καιροφυλαχτεί σε κάθε προσπάθειά τους. Περισσότερο απειλητικός ο Ντιεντίου, ο οποίος με την ταχύτητά τους βρέθηκε σε καλές θέσεις για τέρμα.

Η επανάληψη, όμως, ξεκίνησε ονειρικά… Στην πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου, ο Ντουντού εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Η αγωνιστική ανάκαμψη του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, σε αντίθεση με τη Σέριφ που «εγκλωβισμένη» στη ψυχρολουσία της δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με ορθολογικό τρόπο. Λίγο αργότερα μάλιστα έλειψε να γίνουν δύο τα τέρματα, αλλά το απευθείας φάουλ του Γκαλέτι στο 53’ έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Πέραν ενός ολιγόλεπου ξεσπάσματος των Μολδαβών, οι παίκτες του Κετσπάγια δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν είχε δοθεί και ένα πέναλτι πάνω στον Ντιόγο στο 66’, τότε σαφώς τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Τελευταία εξαιρετική ευκαιρία καταγράφηκε στο 75’ όταν ο Ντουντού ανενόχλητος, μπροστά από τον τερματοφύλακα της Σέριφ δεν πλάσαρε στην ακάλυπτη γωνία, αλλά πάνω του… Ο επιμένων όμως ως γνωστών νικά και ο Κώστας Μήτρογλου στην πρώτη επαφή με την μπάλα ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σημείωσε το 2-0 (81’)! Ο στόχος του προπονητή του Ολυμπιακού και των ποδοσφαιριστών επετεύχθη. Νίκη με 2-0 εκτός έδρας και ηρεμία εν όψει του επαναληπτικού (26/8).

Η σύνθεση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: (Τιμούρ Κετσπάγια) Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (48' Ντομί), Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (63' Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ντιόγο (80' Μήτρογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου