25/8/09

PS3 Slim!..


Μικρότερο, καλύτερο και φθηνότερο το νέο PS3 Slim!


Το νέο PlayStation 3 έχει σημαντικά μικρότερες διαστάσεις (290x65x290 mm) από το υπάρχον μοντέλο, γεγονός που μειώνει τον συνολικό του όγκο περίπου στα 2/3 σε σχέση με τον προκάτοχό του. Κάτι αντίστοιχο (μείωση 33%) συμβαίνει και με το βάρος της νέας κονσόλας η οποία φθάνει πλέον τα 3,2 κιλά.

Ακόμη σημαντικότερο όμως, είναι το γεγονός ότι η Sony αύξησε κατά 50% τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου, ανεβάζοντάς την στα 120GB (και διευκολύνοντας μάλιστα την αλλαγή του), μειώνοντας παράλληλα την τιμή του PS3 κατά 25%, στα €299.

Πιο συγκεκριμένα, το PlayStation 3 slim θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Βορείου Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης (στις χώρες με τηλεοπτικό σύστημα PAL) από την 1η Σεπτεμβρίου με κόστος που θα φτάνει τα €299 για τους Ευρωπαίους, τα $299 για τους Αμερικάνους (πάλι "ριγμένοι" είμαστε, αφού τα $299 αντιστοιχούν σε μόλις €212...), τις 249 Λίρες για τους Άγγλους και τα 29.980 Γιέν για τους Ιάπωνες (από τις 3 Σεπτεμβρίου).

Οι νέες τιμές έχουν φυσικά αντίκτυπο και στα υπάρχοντα μοντέλα, τα οποία πέφτουν από σήμερα κιόλας στις τιμές του νέου σε όλον τον κόσμο. Τώρα, γιατί κάποιος θα ήθελε να αγοράσει στην ίδια τιμή το παλιότερο μοντέλο (και με μικρότερο δίσκο) ενώ θα πρέπει απλά να περιμένει 2-3 εβδομάδες για το νέο... Η άποψή μας είναι ότι πιθανότατα οι τιμές του "παλιού" PS3 με τον 80άρη δίσκο θα πέσουν ακόμη περισσότερο ενώ δεν είναι βέβαιο το κατά πόσον έχει λυθεί και το θέμα της άμεσης διαθεσιμότητας του νέου PS3. Απ' ότι μαθαίνουμε, στην Ελλάδα θα πρέπει να το περιμένουμε μάλλον περί τα τέλη Σεπτέμβρη, παρά στις αρχές.

Στο νέο μοντέλο έχει χρησιμοποιηθεί και υλικό διαφορετικής υφής που ουσιαστικά αλλάζει την αίσθηση του χρήστη (φαίνεται πιο απλό και φιλικό, παρά "γυαλιστερό" και πολυτελές), ενώ νέο θα είναι και το λογότυπο όπου πλέον εγκαταλείπονται τα κεφαλαία γράμματα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Playstation 3 Slim θα διατίθεται με ανανεωμένο firmware (έκδοση 3.0), θα ενσωματώνει τη λειτουργία Bravia Sync (κατά τη σύνδεση μέσω HDMI με τηλεοράσεις Sony Bravia, ο χρήστης θα μπορεί να χειρίζεται την XMB -Cross Media Bar- του PS3 από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης), ενώ πλέον, χάνεται η δυνατότητα κάθετης τοποθέτησης χωρίς τη βοήθεια ειδικού stand, το οποίο όμως θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά (το μοντέλο ονομάζεται CECH-2000 και το κόστος του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ €20 και €30).

Τέλος, η επιλογή "Install Other OS" δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, αφού η Sony έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην παράδοση περιεχομένου στις κονσόλες της (μέσω του Internet), κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στο πως συμπεριφέρεται η κονσόλα ώστε να υπάρχει θετική και ενιαία εμπειρία σε όλους τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου