10/7/09

Στόχος των hackers ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο

Ισχυρή διαδικτυακή επίθεση δέχθηκαν πριν από λίγες ημέρες κυβερνητικοί οργανισμοί της Αμερικής και της Νότιας Κορέας. Στόχοι της κυβερνοεπίθεσης έγιναν - μεταξύ άλλων - η υπηρεσία Κατασκοπείας της Ν. Κορέας, το Πεντάγωνο και το site του Λευκού Οίκου.

Το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, μυστικοί υπάλληλοι της Ν. Κορέας πιστεύουν ότι από πίσω κρύβεται η Β. Κορέα, η οποία θεωρείται ότι διαθέτει σώμα χάκερς με σκοπό την κυβερνοκατασκοπεία και την πρόκληση βλαβών σε σημαντικά sites εχθρικών χωρών.

Πάντως, εμπειρογνώμονες του κυβερνοχώρου επισημαίνουν ότι είναι υπερβολικά νωρίς για να βγάλουν τέτοια συμπεράσματα και προβλέπουν πως είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στις 4 Ιουλίου και πραγματοποιήθηκαν με την μέθοδο Denial of Service - DOS. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι κεντρικοί servers μιας υπηρεσίας δέχονται ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα από απομακρυσμένους υπολογιστές και, αδυνατώντας να τα εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα, τελικά καταρρέουν.

Μια επίθεση DoS είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, προϋποθέτει όμως τη δημιουργία ενός δικτύου υπολογιστών που βρίσκονται υπό τις διαταγές του hacker, γνωστού ως botnet. Όσο μεγαλύτερο είναι το botnet, τόσο περισσότερες οι εντολές που θα σταλούν στον στόχο της επίθεσης και άρα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες κατάρρευσης του συστήματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν 30.000 με 60.000 υπολογιστές, σύμφωνα με τον Dale Meyerrose, πρώην ανώτατο αξιωματικό πληροφοριών για την κοινότητα των ΗΠΑ. Ενώ, ο Μπεν Ρούσλο, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογιών διαδικτύου της εταιρείας Keynote Systems περιέγραψε την επίθεση ως μία «μαζική διακοπή λειτουργίας».

πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου