9/7/09

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως βρίσκεται φέτος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Πριν από λίγο καιρό η απόφαση του Τζόρτζεβιτς να σταματήσει τη μπάλα αλλά και η αποχώρηση παικτών όπως ο Πατσατζόγλου, ο Μένδρινός αλλά και ο Αντζας έδιναν την αίσθηση πως τελειώνει μία εποχή. Σήμερα αυτή η αίσθηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, την ώρα που ο «αιώνιος αντίπαλος» δείχνει να ενισχύεται πολύ σημαντικά σε όλους τους τομείς.

Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για τον Ολυμπιακό. Ο Σωκράτης Κόκκαλης προσπαθεί να βρει λύση σε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, το οποίο δημιούργησε εν μέρει και ο ίδιος. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως ένας τόσο επιτυχημένος επαγγελματίας παρασύρθηκε από το πάθος του για την ομάδα με αποτέλεσμα να κάνει την επιχείρηση «προβληματική». Αυτή την στιγμή και έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν βλέπω το σχέδιο της πολυμετοχικότητας να παίρνει σάρκα και οστά. Αλλωστε δεν βρίσκονται ενδιαφερόμενοι. Ο Κόκκαλης θα σηκώσει το φορτίο μόνος του και θα πρέπει να βρει λύση προκειμένου να βγει ο Ολυμπιακός από το αδιέξοδο.

Η εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας θα είναι το ξεκίνημα. Ο πήχης κατεβαίνει όσον αφορά τις μεταγραφές και λύσεις που μέχρι πρότινος δεν μας … πολυέκαναν, τώρα φαντάζουν ιδανικές. Αυτό πάντως μικρή σημασία έχει, κατά τη γνώμη μου. Το ζήτημα δεν είναι εάν θα πληρώσει ο Ολυμπιακός 7 και 10 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει έναν παίκτη. Μπορεί να κάνει την δουλειά του και με πολύ λιγότερα. Το ζήτημα είναι να βρεθούν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα.

Να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, γιατί το μέλλον προβλέπεται δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου