2/7/09

Στα λευκά και επίσημα ο Μπενζεμά!


Μετά τον Κακά, τον Ρονάλντο και τον Αλμπιόλ, η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε ακόμη μία σπουδαία μεταγραφή. Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά. Η διοίκηση της Λιόν με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό πως συμφώνησε με τη «βασίλισσα» για την πώληση του 22χρονου επιθετικού έναντι 35 εκατ. ευρώ, ενώ η μεταγραφή με κάποια μπόνους μπορεί να κοστίσει επιπλέον έξι εκατ. ευρώ. Ο Γάλλος άσος θα υπογράψει εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας αφού μεταβεί στη Μαδρίτη και υποβληθεί σε εξετάσεις.

Όπως εξηγεί η διοίκηση της Λιόν, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία να παραχωρηθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Πριν μερικές ημέρες, ο Καρίμ Μπενζεμά ενημέρωσε τον πρόεδρο Ζαν Μισέλ Ολάς για την επιθυμία του να ενταχθεί στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη του ομάδα μετά τη Λιόν. Ήθελε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να γίνει μέλος μίας ομάδας που αποτελείται από παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Η διοίκηση της Λιόν έκανε δεκτή την επιθυμία του και διαπραγματεύτηκε τους όρους μίας μεταγραφής που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αλγερινός άσος είχε 43 γκολ σε 112 συμμετοχές στη Ligue 1 με τη φανέλα της Λιόν, ενώ είχε σκοράρει 12 τέρματα σε 19 εμφανίσεις στο Champions League. Από τις 28 Μαρτίου του 2007 είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας μετρώντας σε 24 αγώνες 6 γκολ.

Ο Νταβίντ Βίγια ήταν ο αρχικός στόχος της «βασίλισσας» για την ενίσχυση της επίθεσης, αλλά μετά τη διαφορά που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με τη Βαλένθια, οι Μαδριλένοι στράφηκαν στον Γάλλο άσο, ο οποίος ενδιέφερε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου