2/7/09

«Υπογράφω για μια ζωή»


Έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο εφ΄ όρου ζωής στον Ολυμπιακό είναι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα του φίλου και συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Λέτο που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. «Είναι ο αιώνιος αντίπαλος και δεν μπορώ να πάω σε αυτόν», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα ο Αργεντινός άσος. Όσο για την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να τον κάνει έναν από τους αρχηγούς της ομάδας λέει: «Αισθάνθηκα πολύ περήφανος. Είναι τιμή για μένα να έχω αυτή τη θέση».

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Λουτσιάνο Γκαλέτι στον «Πρωταθλητή»

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;

«Αρκετά καλές. Αυτή η προετοιμασία είναι πιο καλή από τις δύο προηγούμενες που έκανα με τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό ότι τώρα γνωρίζουμε και το νέο μας προπονητή. Αυτό το διάστημα δημιουργείται η βάση στη δουλειά μας. Είναι η βάση για ότι θα κάνουμε στη διάρκεια της σεζόν. Γι αυτό δουλεύουμε σκληρά».

-Τι διαφορές και τι ομοιότητες βλέπεις μεταξύ Βαλβέρδε και Κετσπάγια;

«Είναι λίγο νωρίς να το πούμε με ασφάλεια. Είναι λίγο νωρίς για να τους κρίνουμε. Νομίζω μοιάζουν λίγο στον τρόπο με τον οποίον κάνουν προπόνηση. Ζητάνε συγκέντρωση από τους παίκτες. Ζητούν επίσης σε κάθε προπόνηση το περισσότερο που μπορούν. Μας πίεζε και ο Βαλβέρδε και τώρα ο Κετσπάγια. Θέλουν και οι δύο συγκέντρωση 100%».

-Πως αισθάνθηκες όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας σου είπε ότι θα είσαι ένας από τους αρχηγούς;

«Πραγματικά πολύ περήφανος. Αισθάνθηκα πολύ περήφανος όταν άκουσα τον πρόεδρο να λέει ότι θα είμαι ένας από τους αρχηγούς. Ένιωσα ότι έκανα καλή δουλειά τα δύο προηγούμενα χρόνια που ήμουν στην ομάδα. Γι αυτό ένιωσα διπλά χαρούμενος. Είναι τιμή για μένα να έχω αυτή τη θέση, το αξίωμα που είχαν παλιότερα πολλοί και καλοί παίκτες της ομάδας».

-Αυτή η θέση έχει ειδικό βάρος όμως...

«Φυσικά και έχει ειδικό βάρος και είμαι έτοιμος να το αντέξω. Όμως θα πρέπει να πω ότι δεν είναι μόνο ο αρχηγός που έχει μεγάλο βάρος στην πλάτη αλλά κάθε παίκτης του Ολυμπιακού. Είναι τόσο μεγάλος ο σύλλογος που δεν γίνεται αλλιώς. Η πίεση είναι μεγάλη γενικώς. Για όλους στην ομάδα».

-Τι περιμένεις από την τρίτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη;

«Φυσικά και περιμένω πριν από όλα να προκριθούμε στους ομίλους. Πέρυσι την πατήσαμε από την Ανόρθωση. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι ομάδα για κάτι λιγότερο από αυτό. Αυτός ο αποκλεισμός μας κατέστρεψε τη χρονιά. Εννοώ από ψυχολογικής πλευράς. Δεν ήμασταν καθόλου χαρούμενοι μετά. Το σκεφτόμασταν συνέχεια. Καταφέραμε βέβαια να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να αισθανθούμε καλύτερα όλοι».


-Πέρα από το Τσάμπιονς Λιγκ και την πρόκριση στους ομίλους, φαντάζομαι ότι δεν θεωρείς δεύτερους στόχους για την ομάδα το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

«Σε καμία περίπτωση. Η Σούπερ Λίγκα βελτιώνεται κάθε χρόνο. Οι άλλες ομάδες φέτος φαίνεται πως έχουν κάνει πολλές καλές μεταγραφές για να ενισχυθούν και να προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν. Από την άλλη επειδή κάθε χρόνο κερδίζουμε το πρωτάθλημα και κάνουμε και το νταμπλ το θέλουν πιο πολύ οι αντίπαλοί μας. Από την πλευρά μας όμως δεν θα καθίσουμε να μας κερδίσουν. Θέλουμε να συνεχίσουμε τους τίτλους. Οφείλουμε στο σύλλογο και τον κόσμο μας να τα δώσουμε όλα και φέτος για να κερδίσουμε και πάλι το νταμπλ και να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε όρεξη να συνεχίσουμε έτσι».

-Θα υπέγραφες συμβόλαιο εφ' όρου ζωής με τον Ολυμπιακό και όχι απλώς ως το 2013;

«Ναι. Αυτό το σκεφτόμουν από την πρώτη χρονιά. Έλεγα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να μείνω για όλη μου την ζωή εδώ. Φαντάσου πόσο πολύ το λέω και το θέλω τώρα. Ναι θα υπέγραφα συμβόλαιο για μια ζωή με τον Ολυμπιακό».

-Είσαι έτοιμος να ψυχολογικά να αντιμετωπίσεις τον φίλο σου και συμπατριώτη σου, τον Λέτο ως αντίπαλο; Και μάλιστα με τα πράσινα του Παναθηναϊκού;

«Θα είναι σίγουρα δύσκολο να τον αντιμετωπίσω από ψυχολογικής πλευράς. Είναι ένας φίλος και ένας καλός παίκτης. Όπως όμως ξέρεις στο γήπεδο δεν υπάρχουν φίλοι, παρά μόνο αντίπαλοι».

-Θα έκανες κάτι αντίστοιχο εσύ, να πας στον Παναθηναϊκό;

«Ποτέ. Ποτέ. Ποτέ σε όλη μου τη ζωή. Δεν θα μπορούσα να πάω ποτέ στον Παναθηναϊκό. Κάτι τέτοιο δεν θα το έκανα διότι είναι κόντρα στις αρχές μου. Είναι ο αιώνιος αντίπαλος και δεν μπορώ να πάω σε αυτόν».

-Στον Παναθηναϊκό λένε ότι ήρθε η ώρα να πάρουν το πρωτάθλημα μετά τις μεταγραφές που έκαναν. Τι απαντάς στις απειλές τους;

«Κάθε χρόνο τα ίδια λένε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλες ομάδες και αυτές και έχουν στόχους. Φέτος έφυγαν από την ομάδα μας σημαντικοί παίκτες που έπαιζαν εδώ αρκετά χρόνια, όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Άντζας, ο Πατσατζόγλου και ο Κοβάσεβιτς. Νομίζω όμως με αυτούς που ήρθαν και αυτούς που θα έρθουν θα τα καταφέρουμε. Δικό μας θα είναι το πρωτάθλημα και φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου