28/6/09

Η "πιο καυτή πιπεριά του κόσμου" είναι το νέο όπλο του ινδικού στρατού

Ένα νέο "όπλο" με πολλές χρήσεις αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο ινδικός στρατός, για να δημιουργήσει αποτελεσματικότερες χειροβομβίδες για την καταστολή βίαιων διαδηλώσεων, να βελτιώσει τη διατροφή των στρατιωτών αλλά και να διώχνει μακριά τους ελέφαντες. Το όνομα αυτού είναι bhut jolokia και πρόκειται για την πιο καυτή πιπεριά του κόσμου.

H πιπεριά bhut jolokia φυτρώνει στο βορειοανατολικό κρατίδιο του Νάγκαλαντ και είναι 1.000 φορές πιο καυτή από το γνωστό μας τσίλι.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης του ινδικού στρατού σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τις ιδιότητες της καυτής πιπεριάς με τρεις τρόπους.

Ο πρώτος είναι η χρήση του στο φαγητό των στρατιωτών ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και υπερβολικού κρύου. «Το τσίλι θα κάνει θαύματα για τους στρατιώτες στα παγωμένα ύψη, γιατί θα ανεβάζει τη θερμοκρασία σώματος» δήλωσε ο R.B. Srivastava, διευθυντής του Οργανισμού.

Η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή χρήση είναι αυτή που προβλέπει να τοποθετείται η σκόνη της πιπεριάς σε χειροβομβίδες, που θα χρησιμοποιούνται για την καταστολή βίαιων διαδηλώσεων και εξεγέρσεων. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι ιδεώδης για την ακινητοποίηση ανθρώπων, χωρίς βέβαια να τους προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς.

Η τρίτη χρήση – επίσης ευφάνταστη – είναι να τοποθετείται στους φράχτες των στρατοπέδων για να κρατά μακριά τα ζώα, όπως τους ελέφαντες, οι οποίοι προκαλούν ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου