13/5/09

Στο κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές...


Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες για φοιτητές και σπουδαστές, προκειμένου να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών και των τμημάτων τους. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ευελπιστούν ότι φέτος θα εκδοθούν κοινά αποτελέσματα, ενώ στόχο αποτελεί η ανασυγκρότηση της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ).

Τα επιτελεία των κομμάτων δίνουν μεγάλο βάρος στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ζητούμενο και φέτος αποτελεί η επανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ, ένα «στοίχημα» που έχουν χάσει οι φοιτητές εδώ και χρόνια, ωστόσο κάθε φορά επανέρχονται σε αυτό, αν και γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί. Και φέτος, οι περισσότεροι φοιτητές εκτιμούν ότι οι παρατάξεις θα εκδώσουν χωριστά αποτελέσματα και δεν θα καταφέρουν να ανακοινώσουν κοινώς αποδεκτά.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι πρώτη δύναμη, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι και πάλι η παράταξή τους θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

Η ΠΑΣΠ, που έρχεται δεύτερη, προσδοκά να αυξήσει τα ποσοστά της, λόγω της πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε. Πολλοί φοιτητές πάντως, εκτιμούν ότι ως ένα βαθμό μπορεί οι φετινές φοιτητικές εκλογές να αποτυπώσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους έχουν και οι φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), όπως επίσης και την Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ΔΑΠ αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά αλλά με απώλειες. Η ΠΑΣΠ, λόγω των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ ευελπιστούν σε καλύτερα αποτελέσματα ενώ στις αριστερές παρατάξεις αναμένονται μικρές αυξήσεις.

Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φθάνουν στα κεντρικά των παρατάξεων μετά το κλείσιμο της κάλπης και πρώτα από την περιφέρεια και τις σχολές με μικρό αριθμό φοιτητών. Στις μεγάλες σχολές, όπως για παράδειγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.


πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου