13/5/09

100,000 laptop σε μαθητές απο την κυβέρνηση για μια "Ψηφιακή Ελλάδα"

Περισσότερα από 100.000 laptop θα διανείμει η κυβέρνηση στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του σχεδίου της για τη διάδοση των νέων τεχνολογιών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, μέχρι το 2013 θα διατεθούν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για την «ψηφιακή σύγκλιση», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Την νέα σχολική χρονιά θα διανεμηθούν 100.000 ως 120.000 φορητοί υπολογιστές περίπου σε μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που φοιτούν σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά σχολεία. Ειδικό κουπόνι θα δοθεί στους γονείς των μαθητών, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον υπουργό, το κουπόνι σχεδόν θα καλύπτει την αγορά του υπολογιστή.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε ψηφιοποίηση των διδακτικών εγχειριδίων. Από την νέα χρονιά θα διανεμηθούν στα σχολεία βιβλία του ΟΕΔΒ σε ηλεκτρονική μορφή.

Απο την όλη κίνηση της κυβέρνησης μόνο η ψηφιοποίηση κρίνεται ως σωστό μέτρο!
Το να δώσεις 100,000 φορητούς υπολογιστές σε 12χρονά παιδιά χωρίς να τους φέρεις την κατάλληλη εκπαίδευση δεν είναι κίνηση για να φέρεις την τεχνολογία πιο κοντά...
τα παιδιά αν μη τι άλλο ξέρουν τους υπολογιστές απο τα internet cafe που πάνε και παίζουν, το θέμα είναι να τους προσφέρεις μια σωστή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! Να δωθούν ώρες στο μάθημα της πληροφορικής και να γίνει πιο δημιουργικό απο το μπλα-μπλά της μιας ώρας και μετά "μπείτε παιδιά στο ίντερνετ να παίξετε..."

Θα δώσουνε laptop, όμως θα δώσουν ερεθίσματα να τα χρησιμοποιούνε οι μαθητές και οι καθηγητές στο σχολείο για τα μαθηματά τους; Θα μιλήσουνε στα παιδιά για το πως μπορούν να το χρησιμοποιούσουν εκτός του να παίζουν και να μπαίνουν στο hi5 να κάνουν friend request τον Aris Spiliotopoulos;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου