8/3/10

Phishing mail για την Εθνική Τράπεζα

Ένα νέο phishing mail για την υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στο Internet. Σε αυτό αναφέρεται στα αγγλικά ότι κάποιος απόκτησε μη εξουδιοτημένη πρόσβαση με τους κωδικούς πρόσβασης στο λογαριασμό σας και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω σε μια διεύθυνση που υπάρχει επισυναπτόμενη μέσα στο mail για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό και να δώσετε ξανά το κωδικό σας. Και μπορεί το κείμενο του link να σχετίζεται με την υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής ωστόσο αφήνοντας λίγη ώρα το ποντίκι πάνω αυτό εμφανίζεται ένα διαφορετικό url.



Ακολουθώντας αυτό το URL οδηγήστε σε μια διεύθυνση phising, στην οποία έχει αντιγραφεί το Interface πρόσβασης στην τράπεζα (η παλιά του έκδοση). Συνιστούμε για άλλη μια φορά να είστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια mail και ποτέ να μην κάνετε κλικ σε URL που εμπεριέχουν ούτε να πληκτρολογείτε τους κωδικούς.

Θα λέγαμε ότι τον τελευταίο καιρό, ελέω κρίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο της ψηφιακής εγκληματικότητας. Όλο και πυκναίνουν τα συμβάντα υποκλοπής πιστωτικών καρτών με τις τράπεζες να κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τους πελάτες τους. Μια υποτιθέμενη αγορά που έγινε από ένα περίεργο IP κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις τράπεζες οι οποίες σπεύδουν άμεσα να ενημερώσουν τους πελάτες τους για την πιθανή υποκλοπή.

Ένας τρόπος για να μειώσει κανείς τέτοιους κινδύνους είναι να χρησιμοποιεί προπληρωμένες κάρτες που στη χειρότερη περίπτωση θα "χαθεί" ένα συγκεκριμένο, περιορισμένο, ποσό.

Σας συστήνουμε, επίσης, να χρησιμοποιείτε μια πλήρως ενημερωμένη σουίτα ασφαλείας αλλά και να αποφεύγετε τα sites όπου κάποιοι επιχειρούν με διάφορα "δώρα" (MP3s, σπασμένα προγράμματα κ.λπ.) να "ψαρέψουν" τα στοιχεία σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου