26/7/10

" Hi tech ξάπλες"

του Σταύρου Θεοδωράκη

Όχι δεν είναι κακό που ο πρωθυπουργός προέτρεψε δημοσίως τους υπουργούς τους να κάνουν «διακοπές χωρίς ενοχές». «Άνθρωποι είναι και αυτοί» που λένε και οι πανελίστριες και πρέπει να βρεθούν κάποιες μέρες μέσα στο νερό μήπως και καθαρίσει το μυαλό τους. θα μπορούσε βέβαια να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για να ξέρουμε και εμείς ποιο είναι το όριο πάνω από το οποίο ένας υπουργός πρέπει να νιώθει ενοχές για τις ξάπλες του.

Το κακό όμως είναι αλλού. Ότι η κυβέρνηση είναι απούσα από τον πρώτο κιόλας καύσωνα. Αν εξαιρέσεις το μνημόνιο που την υπεράσπιση του έχουν αναλάβει οι… ξένοι (και ο Λοβέρδος) τα υπόλοιπα θέματα φαίνεται να έχουν ανατεθεί σε έναν αυτόματο πιλότο. Τελευταία ένδειξη η σιωπή των κυβερνητικών για «το ανώνυμο ίντερνετ», «την μαφία του διαδικτύου», «τα νέα Μέσα στην Ελλάδα».

Όλη η κοινωνία συζητά, οι αξιωματούχοι όμως της πιο χαι τεκ κυβέρνησης – αν πιστέψουμε όλα αυτά που έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου – δεν έχουν πει ούτε μια λέξη για το θέμα αν και θα όφειλαν. Υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που ψιθυρίζουν ότι «το κακό έχει παραγίνει», «και μένα με εκβίαζαν», «δεν θα γίνουμε Λατινική Αμερική» αλλά ουδείς αποφασίζει να πει δημοσίως τι πρέπει να γίνει και ακόμα χειρότερα να κάνει το παραμικρό. Έτσι τα προβλήματα διαιωνίζονται και πολλαπλασιάζονται καθότι το Ίντερνετ έχει αφεθεί στο… χάος του. Εκβιασμοί, απειλές, μαφίες, μικρομαφίες… Τα είπαν τόσο καλά τις τελευταίες ημέρες (η Ρίκα, ο Τέλλογλου, ο Πετρουλάκης, ο Χωμενίδης, Ο Λακόπουλος, ο Τσαγκαρουσιάνος και δεκάδες άλλοι) που η επανάληψη δεν είναι αναγκαία.

Και βεβαίως δεν ζητάει κανείς από την κυβέρνηση να τα λύσει όλα με ένα πολυνομοσχέδιο. Να αρχίσουμε όμως να τα συζητάμε. Ή μάλλον να μπει στη συζήτηση και η κυβέρνηση. Να μας πουν οι υπουργοί αν μια αφρικανική εταιρία μπορεί να «τζογάρει στο ελληνικό Ίντερνετ» και αν όλοι οι άλλοι που λογοδοτούν και φορολογούνται στην Ελλάδα είναι κορόιδα. Να μας πουν και οι αστυνομικές αρχές ποιο είναι το όριο στις απειλές. Αν λες ας πούμε «πρόσεχε γιατί θα την πληρώσουν τα παιδιά σου» είναι απειλή ή είναι διάλογος; Την περασμένη εβδομάδα η ναυαρχίδα των ανώνυμων μπλογκ της χώρας απέδωσε την δολοφονία ενός δημοσιογράφου «στην Χούντα του Παπανδρέου και του Σαμαρά»!
Ο ανώνυμος αρθρογράφος έγραφε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Αμερικανοί με μοχλό τους Παπανδρέου και Σαμαρά διαλύουν την Ελλάδα και σκοτώνουν όσους αντιστέκονται. Οι περισσότεροι γελάσαμε αλλά όταν το γέλιο τέλειωσε αναρωτηθήκαμε «ποιος τα λέει αυτά και από ποιόν πληρώνεται;». Όσοι είμαστε στο Ίντερνετ ξέρουμε ότι τα πειραγμένα μυαλά είναι λίγα (και ας κάνουν μερικές φορές πολύ θόρυβο) η κυβέρνηση όμως ξέρει κάτι; Θέλει να ξέρει; Ή απλώς κάνει διακοπές χωρίς ενοχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου