8/3/10

Επεξεργαστές "μαϊμού"

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πουλήθηκαν σε ανυποψίαστους πελάτες του αμερικανικού ηλεκτρονικού καταστήματος NewEgg περίπου 300 επεξεργαστές Core i7 920 "μαϊμού". Η Intel επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση της το γεγονός.

Την περασμένη Πέμπτη ένας χρήστης του forum HardOCP έκανε για πρώτη φορά λόγο για το θέμα, αναφέροντας ότι το NewEgg του πούλησε με μεγάλη πιθανότητα ένα παραποιημένο επεξεργαστή.


Mε μια πρώτη ματιά η συσκευασία του επεξεργαστή δείχνει ότι πρόκειται για γνήσιο.Ωστόσο μόλις τον ξεπακετάρει κανείς καταλαβαίνει σχεδόν γρήγορα - από το συνοδευτικό εγχειρίδιο χρήσης και τον ίδιο τον επεξεργαστή - ότι πρόκειται για μια παραποιημένη έκδοση του. Στη συσκευασία υπάρχουν πολυάριθμα ορθογραφικά λάθη, ενώ αντί της ψύκτρας υπάρχει ένα παρόμοιου σχήματος κομμάτι πλαστικού.

Σύμφωνα με το HardOCP, πουλήθηκαν από το NewEgg περίπου 300 τέτοιες εκδόσεις του επεξεργαστή της Intel. Το NewEgg αντέδρασε στο συμβάν και υποσχέθηκε να ανταλλάξει χωρίς κόστος τους επεξεργαστές "μαϊμού" με τις γνήσεις εκδόσεις τους.

Η Intel επιβεβαίωσε σε μια ανακοίνωση της ότι όντως τα εν λόγω μοντέλα επεξεργαστών που πουλήθηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είναι γνήσια. Και συστήνει σε όσους υπέπεσαν θύματα αυτής της απάτης να ζητήσουν άμεσα αντικατάσταση με γνήσιους επεξεργαστές από το κατάστημα. Και αν το τελευταίο δεν τους ικανοποιήσει θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές αρχές για να το καταγγείλουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου