18/1/10

Το iPhone αναλύει τον ύπνο σας


Η πιο δημοφιλής εμπορική εφαρμογή για το iPhone στο App Store είναι το Sleep Cycle, ένα εργαλείο ανάλυσης του ύπνου που λειτουργεί ως ξυπνητήρι. Η εφαρμογή αναλύει το ρυθμό ύπνου σας κατά τη διάρκεια της νύκτας και σας ξυπνά το πρωί με απαλούς ήχους, όταν βρίσκεστε στη πιο "ελαφριά" φάση ύπνου. Αν ξυπνήσετε σε αυτή τη φάση του ύπνου νοιώθετε - κάτι που έχει αποδειχθεί και επιστημονικά - πιο πολύ ξεκούραστοι.


Έτσι σύμφωνα με τους προγραμματιστές της εφαρμογής, η κούραση που αισθάνεται μερικές φορές κανείς όταν ξυπνά το πρωί θα ανήκει στο παρελθόν. Και πώς λειτουργεί αυτό;

Τοποθετείτε το iPhone σας πριν σας πάρει ο ύπνος πάνω στο στρώμα σας. Ο ενσωματωμένος στο iPhone αισθητήρας κίνησης μετρά τις συνήθεις κινήσεις από τις οποίες το Sleep Cycle μπορεί να αναγνωρίσει σε ποια φάση ύπνου βρίσκεστε. Το πρόγραμμα ξυπνά το χρήστη μέσα σε ένα χρονικό διάστημα το οποίο απέχει το έως 30 λεπτά από την επιλεγόμενη ώρα ξυπνήματος. Και τις συνήθειες του ύπνου σας μπορείτε να τις μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας μέσω των Twitter και Facebook.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου