28/1/10

iPad εναντίον Netbook...

Η Apple παρουσίασε το iPad, το οποίο θεωρείτε ένα Netbook-killer αλλά και ένα eBook-killer!

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία multi-touch η Apple δημιούργησε μια λεπτή συσκευή, στο σχεδιαστικό στυλ του iPhone, το οποίο πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή που τρέχει παρόμοιο λειτουργικό με το iPhone.

Μεγάλη οθόνη, εύκολη πληκτρολόγηση, μεγάλη φορητότητα, πολλές εφαρμογές και πολλές δυνατότητες μας προσφέρει το iPad. Είναι μια all-in-one λεπτή συσκευή που μπορεί να κάνει ότι ένα netbook, ένα ebook viewer, ένα MP4 player, μια ψηφιακή κορνίζα.... και βάλε, σε ένα (κλασικό πλέον) design που ακολουθεί η Apple.

Γουστάρω iPad... Α, παράλληλα με το iPad η Apple δημιούργησε το δικό της ψηφιακό εκδοτικό οίκο με το δικό της μοναδικό και πολύ υποσχόμενο format για ebooks. Άντε να το πιάσουμε και λίγο στα χέρια μας....



Όπως διαβάζω και στο digitalnews:

ο iPad έχει πάχος μόλις 1.27 εκατοστά, ζυγίσει 680 γραμμάρια, έχει οθόνη αφής (πολλαπλής) 9.7 ιντσών, 16, 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου flash, επεξεργαστή 1GHz A4, ενσωματωμένο αξελερόμετρο, ενσωματωμένο WiFi 802.11n, Bluetooth 2.1 (και υποστήριξη 3G σε μερικά μοντέλα). Η μπαταρία του κρατάει έως και 10 ώρες χρήσης.
Το iPad μπορεί να παίζει βίντεο HD και να τρέχει εφαρμογές για iPhone. Επίσης, η Apple έχει ενσωματώσει μία εφαρμογή με το όνομα iBooks που επιτρέπει την ανάγνωση βιβλίων, ενώ έχει συνεργαστεί με πέντε παρόχους βιβλίων ώστε να δημιουργήσει ένα πολυκατάστημα iBook Store, για ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή ePub.

Σύμφωνα με τον Steve Jobs τα μοντέλα iPad με 3G θα είναι ξεκλείδωτα οπότε θα μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε SIM κάρτα.

Χωρίς 3G (μόνο με WiFi και Bluetooth) θα κοστίζει 499, 599 και 699 δολάρια για 16GB, 32GB και 64GB αντίστοιχα.

Για 3G μοντέλα πάμε στα 629, 729, 829 δολάρια αντίστοιχα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου