8/1/10

Καταργείται ο όρος "κολλέγια"... (...όχι τα κολλέγια)

«Τα Κέντρα αυτά Ελευθέρων Σπουδών δεν μπορούν να ονομάζονται ΄΄Κολλέγια΄΄ ξεκαθάρισε η υπ. Παιδείας και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, συνεργάζονται ή όχι με ιδρύματα το εξωτερικού, πιστοποιούνται και αδειοδοτούνται από το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Σε ερώτηση σχετικά με την υποχρέωση από την Ευρωπαική Ενωση να χορηγούνται επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ξένα Πανεπιστήμια η υπ. Παιδείας είπε: «Το προεδρικό διάταγμα το οποίο ξέρετε ότι είναι μια εκκρεμότητα της χώρας μας εδώ και χρόνια και για το οποίο υπήρχε κίνδυνος πολύ υψηλού ημερησίου προστίμου, είναι στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία ενσωματώνεται τώρα στο ευρωπαϊκό δίκαιο με προεδρικό διάταγμα, δεν αφορά ακαδημαϊκά προσόντα, δεν αφορά πτυχία και διπλώματα. Αφορά, πρόσθεσε, κάθε είδους επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία αποκτούνται σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη στιγμή που αποκτηθούν και πιστοποιηθούν σε μια χώρα τότε ισχύουν και σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου