4/12/09

Οι εργαζόμενοι της Wind ξεσπούν για "εθελούσιες εξόδους" της εταιρείας!

Σε έμμεσες απειλές προς τους εργαζόμενους να δεχτούν την εθελούσια έξοδο προχωρά η WIND την ίδια κιόλας μέρα της απεργίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Χάρης Χρήστου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων, ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαζόμενοι δέχονταν τηλεφωνήματα από τη διεύθυνση προσωπικού με τα οποία τους καλούν να δεχτούν την εθελούσια γιατί από Δευτέρα έρχονται απολύσεις!

Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε 24ωρη πανελλαδική στην wind καθώς οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το «Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου», το οποίο ανακοίνωσε η εταιρία και κάτω από το οποίο κρύβει, όπως καταγγέλλουν «το σπρώξιμο εκατοντάδων συναδέλφων σε αποχώρηση κάτω από τον εκβιασμό της ανεργίας και της αφόρητης κατάστασης που η ίδια έχει δημιουργήσει».

«Η απεργία ήταν απολύτως επιτυχημένη και η κίνηση της διεύθυνσης προσωπικού να ξαναρχίσει τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους δείχνει τον πανικό της εταιρίας», δηλώνει στο tvxs.gr o Χάρης Χρήστου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στη WIND.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου καταγγέλλονται ανοιχτά η διοίκηση, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, τα διευθυντικά στελέχη του HR και των άλλων διευθύνσεων της εταιρίας ότι σκόπιμα διαιρούν τους εργαζόμενους, «σαλαμοποιώντας» τους με ξεχωριστές ρυθμίσεις, ότι προωθούν την απαξίωση της εταιρίας και μαζικές απολύσεις και ότι μιλάνε για «αναπτυξιακή προοπτική»!!!, με ενδεχόμενο στόχο να σπάσουν την εταιρία σε κομμάτια, να προχωρήσουν σε outsourcing ή ακόμα και να μεθοδεύσουν κάποια πτώχευση.

Τέλος, κατηγορούν την wind για υποκρισία καθώς βρίσκει λεφτά για οτιδήποτε άλλο εκτός από τους μισθούς των εργαζόμενων, εκτός από τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Πραγματικά η κατάσταση στη Wind απο τους εργαζόμενους περιγράφεται πάρα πολύ άσχημη. Που αποσκοπεί μια εταιρεία κάνοντας τόσες "εθελούσιες εξόδους" και απολύσεις; Φταίει η κρίση;.. Η κάποια Golden Boys της εταιρείας;...Μήπως τελικά πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το μέλλον της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου