4/12/09

Tα καλύτερα και χειρότερα gadgets της χρονιάς

Το αμερικανικό περιοδικό BusinessWeek επέλεξε τα 20 καλύτερα και τα πέντε χειρότερα gadgets της χρονιάς, η οποία βαίνει προς το τέλος της. Καλύτερο gadget αναδείχθηκε το Amazons Kindle 2, ένας ebook reader με οθόνη 6 ιντσών, ο οποίος κοστίζει περίπου 240 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα ...Windows 7 και αυτό διότι "Αντιμετωπίζουν αρκετά από τα προβλήματα, τα οποία κουβαλούσαν τα Windows Vista. Διαθέσιμα στα περισσότερα από τα νέα PCs, τα Windows 7 εκκινούν ταχύτερα από τα Vista, είναι πιο γρήγορα και διαθέτουν περισσότερες καινοτομικές λειτουργίες".

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η σειρά τηλεοράσεων LED 8500 της Samsung. Οι Κορεάτες προσφέρουν με αυτή τη σειρά υπερλεπτές τηλεοράσεις HD με το ενεργειακό λιτό οπίσθιο φωτισμό LED αλλά και σύνδεση στο Internet, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό, όπως αναφέρει το BusinessWeek.


Στα καλύτερα gadgets της χρονιάς συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το Lenovos Ideapad S12 netbook, η ψηφιακή κάμερα Samsung Dual View Digicam TL220 με δύο οθόνες, η φορητή κονσόλα Nintendo DSi, το universal τηλεχειριστήριο Harmony 900 της Logitech, το Motorola Droid και το Zune HD, ο media player της Microsoft που κυκλοφορεί, προς το παρόν, μόνο στην αμερικανική αγορά.

Και τα χειρότερα...
Η λίστα των πέντε χειρότερων gadgets του 2009 ξεκινά με τον Acer Aspire EasyStore H340 NAS Server, εξοπλισμένο με επεξεργαστή Atom. Η ιδέα μπορεί να ήταν έξυπνη, ωστόσο το προεγκαταστημένο antivirus της McAfee δεν μπορούσε να απεγκατασταθεί, επιβραδύνοντας τον υπολογιστή.

Το δεύτερο χειρότερο gadget της χρονιάς προέρχεται και αυτή τη φορά από την Microsoft και αφορά τα Windows Mobile 6.5. Η Microsoft κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να αναπτύξει κάτι καλύτερο από τα iPhone OS, Android και webOS, αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να είναι καλύτερα λειτουργικό από τον προκάτοχο του, τα Windows Mobile 6.1, αλλά υπολείπεται σημαντικά του ανταγωνισμού. Την λίστα συμπληρώνουν τα twitter peak, η φωτογραφική μηχανή στιγμής PoGo Instant Digital Camera της Polaroid και το δίκτυο 3G της AT & T.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου