2/12/09

Overclocking στο PC με το κινητό τηλέφωνο

Στο DreamHack Computer Festival που έλαβε χώρα στη Σουηδία το χρονικό διάστημα 26-29 Νοεμβρίου, η ASUS παρουσίασε το Maximus III Extreme motherboard για τους επεξεργαστές Lynnfield (Core i5 και i7) της Intel. Σε αυτό το μοντέλο η λειτουργία R.O.G. Connect - με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καλώδιο να ρυθμίσετε το BIOS από ένα άλλο PC ή laptop - έχει διευρυνθεί στην ασύρματη έκδοση της. Έτσι υποστηρίζεται το "ROG Connect Bluetooth", με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει overclocking αλλά και να παρακολουθήσει το σύστημα του από ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην απλή έκδοση του ROG Connect χρειάζεται να εγκατασταθεί στο δεύτερο PC ή notebook ένα κατάλληλο software. Το πώς λειτουργεί o έλεγχος μέσω του Bluetooth δεν είναι ακόμα γνωστό.


Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι το ASUS Maximus III Extreme διαθέτει πέντε PCI Express slot για τα ATI CrossFireX και Nvidia SLI. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται το Nvidia NF200 chip, ώστε να προσφέρει επαρκή PCIe Lanes. Xρησιμοποιώντας έως τρεις κάρτες γραφικών οι δύο συνδέονται με το PCIe x16, ενώ από τέσσερις κάρτες και πάνω χρησιμοποιείται το PCIe x8.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του motherboard συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τα SATA με 6 Gbit/s και USB 3.0, τα οποία υλοποιούνται με την αρωγή των πρόσθετων chips των Marvell και NEC.

Ακόμα παραμένει άγνωστο πότε το ASUS Maximus III Extreme θα κυκλοφορήσει στην αγορά και σε ποια τιμή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου