4/12/09

Όταν ο "βασιλιάς της σκόνης" μπήκε στα Media και έγινε Pop...!


Της τελευταίες Παρασκευές έχει τυχεί να παρακολουθήσω αποσπασματικά το X factor στον Ant1... Πραγματικά δεν ήταν 2 ή 3 φορές μόνο οι φορές που πραγματικά νευρίασα με πολλά πράγματα που γίνονται σε αυτό το show.... Το πρώτο πράγμα που με νευριάζει πραγματικά απίστευτα είναι πως όταν δεν τραγουδάει κανένας ή δεν παίζει κάποιο βίντεο ακούγονται ΣΥΝΕΧΕΙΑ ουρλιαχτά και τσιρήδες!!

Πραγματικά μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση!! Μα τι πίνουν όλα τα 15χρονά+ και ουρλιάζουν έτσι; Πέρα από αυτό έχω καταλάβει πως στο εν λόγο show προσπαθούν να πουλήσουν κάτι που στην Ελλάδα δεν συνηθιζόταν να πουλιέται στα Media, το ροκ και το έντεχνο!

Βλέπω να βάζουν τραγουδιστές να λένε τραγούδια που όταν τα έλεγαν οι δημιουργοί τους να νιώθαν και κλείναν τα μάτια, τώρα τα τραγουδάνε, χοροπηδάνε και τα κοριτσάκια ουρλιάζουν απο κάτω.....

Βλέπω να παίρνουν 4-5 τραγουδιστές, και να τους πουλάνε σαν συγκρότημα!
Παράδειγμα για το "συγκρότημα" και τα "Κόκκινα Χάλια", οι οποίοι είναι μια POP άποψη γιαυτό που λέμε συγκρότημα το 2009... Βγάλανε δίσκο που την μουσική την έγραψε ο Γιώργος Θεοφάνους! Δηλαδή αν ένα συγκρότημα δεν είναι ικανό να γράψει μουσική τότε είναι να γράψει στίχους;.... Πως μπορείς να στηρίξεις κάτι που δεν το έγραψες και δεν το νιώθεις ρε γαμωτο;..

Και βλέπω λοιπόν σήμερα να τραγουδάνε και το "Βασιλιάς της σκόνης" από τα Ξύλινα Σπαθιά! Ένα τραγούδι θρύλος για το ελληνικό ροκ χρησιμοποιείτε από έναν νεαρό τραγουδίστη και καταστρέφεται απο τη στιγμή που γίνεται Pop! Αλήθεια ξέρει κανείς τους γιατί μιλάει ο βασιλιάς της σκόνης; Έχει καταλάβει ο νεαρός που κάνει γύρα με μικρόφωνο σαν τον Μακρόπουλο στα μπουζούκια για ποια "σκόνη" λέει το τραγούδι;;...Είμαι σίγουρος πως όχι!!..

Και όχι μόνο για τον "βασιλιά της σκόνης", συνεχώς βλέπω τόσο σημαντικά και ιστορικά τραγούδια να γίνονται κάτι που δεν θέλησαν ποτέ να γίνουν.

Γιατί το κωλωσύστημα και τα κωλοmedia ότι πιάνουν το κάνουν σαν τα μούτρα τους!

Και οκ, ας μην είμαι απόλυτος, και βέβαια έχουν βγει καλοί τραγουδιστές απο αυτά τα show, αλλά όταν βγαίνεις απο ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πραγματικά δύσκολο να βγεις και να θέλεις να μπεις σε μια μουσική σκηνή αντίθετη με αυτή που σε δημιούργησαν τα Media!..

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η Ραλλία Χρηστίδου είναι απο τους μουσικοσυνθέτες που κατάφεραν να βγάλουν την ταμπέλα MADE BY REALITY γράφωντας τραγούδια, μουσική και φεύγοντας από αυτό το POP πανηγύρι που σε κάνει φίρμα για λίγους μήνες.

Και ναι, και βέβαια και στο xfactor μπορεί να υπάρχουν φωνάρες μέσα, αλλά δεν γίνεται αυτά τα παιδιά να μη τα αφήνουν να κατασταλάξουν σε ένα είδος, και να θέλουν να τους κάνουν Multi-Singers που τραγουδούνε τα πάντα, χορεύουνε τα πάντα, αλλά δεν έχουν γνώμη για το θέλουν να πουνε! !

Λευτεριά στη Ελληνική Μουσική Σκηνή ρε αδέρφια!


1 σχόλιο:

rizla είπε...

εγω ειδα σημερα 15χρονα να χορευουν τσιφτετελι στο somewhere over tha rainbow..
εκει εχουμε φτασει

Δημοσίευση σχολίου