21/12/09

Ψηφιακές τάξεις στο Νομό Αρκαδίας

Δελτίο τύπου: Η WIND δημιουργεί ψηφιακές τάξεις στο Νομό Αρκαδίας

Πρόγραμμα «Ταξίδι στον Κόσμο της Γνώσης»
9 χρόνια - 332 σχολεία – 13 νομοί

Συνεχίζοντας για 9η χρονιά το οδοιπορικό της στην ελληνική επικράτεια η WIND με τη φετινή προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού δημιουργεί σε 12 σχολεία του Νομού Αρκαδίας σύγχρονες ψηφιακές τάξεις. Η πρωτοβουλία αυτή της εταιρίας με τίτλο «Ταξίδι στον Κόσμο της Γνώσης» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης.
Η δωρεά τεχνολογικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού από τη WIND εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης «Στην Πράξη» για την ενίσχυση της Εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας, ενώ φέτος συνδέεται στενά με τις σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας σε ευρυζωνικές υποδομές μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της WIND στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στην Αρκαδία.
Φέτος η WIND δημιουργεί 12 ψηφιακές τάξεις σε 12 απομακρυσμένα σχολεία του νομού Αρκαδίας προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την καινοτόμο τεχνολογία του ψηφιακού διαδραστικού πίνακα (CLASUS® 9000B), ο οποίος συνοδεύεται από ειδικό projector κοντινής προβολής και Netbook. Με τη δυναμική των ευρυζωνικών υπηρεσιών και τεχνολογιών τα σχολεία μετατρέπονται σε σύγχρονες εστίες μόρφωσης, αμβλύνοντας με αυτόν τον τρόπο το ψηφιακό χάσμα αλλά και τις ανισότητες μεταξύ περιφέρειας και αστικών κέντρων. Το μάθημα που επιτυγχάνεται με το ψηφιακό διαδραστικό πίνακα ενεργοποιεί όλη την τάξη, βοηθά και ενθαρρύνει τους μαθητές, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη διδακτική πράξη.

Οι καθηγητές των σχολείων που πραγματοποιήθηκε η δωρεά συμμετείχαν σε σεμινάριο επιμόρφωσης για την χρήση και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας του ψηφιακού διαδραστικού πίνακα.
Από το 2001 μέχρι σήμερα η WIND έχει εφοδιάσει με τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικά 332 σχολεία σε 13 νομούς της χώρας.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος στην Αρκαδία απηύθυνε χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κα Ειρήνη Μουτζούρη – Μανούσου η οποία, εκτός των άλλων, δήλωσε «Συγχαίρουμε τη WIND Ελλάς για την προσφορά τεχνολογικού υλικού σε δώδεκα, κατά κύριο λόγο, απομακρυσμένα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης του ν. Αρκαδίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την ενίσχυση της Εκπαίδευσης και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν σημαντικά στην παροχή ίσων ευκαιριών για την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στους Έλληνες μαθητές και αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία εταιριών, όπως η WIND Ελλάς.»


Εκ μέρους της WIND Ελλάς, ο κος Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας επεσήμανε: «Η στήριξη σχολείων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ή ακριτικές περιοχές αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και δέσμευση ώστε να συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση μειώνοντας ταυτόχρονα και ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ψηφιακό χάσμα.»

Στη συνέχεια, ο κος Τσαπρούνης αναφέρθηκε στις δικτυακές υποδομές αλλά και στην εμπορική παρουσία της WIND στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της εταιρίας στην τοπική ανάπτυξη:
«Η ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών στο Ν. Αρκαδίας και η προσφορά υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας & ευρυζωνικού internet χωρίς Πάγιο ΟΤΕ, ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αρκαδίας να επικοινωνούν γρήγορα και αξιόπιστα με πολύ χαμηλό κόστος. Η παρουσία της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας ενισχύεται και από τα 4 καταστήματα WIND, μέσω των οποίων ενισχύουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και προσφέρουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εργαστούν και να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά».

Σχολεία του Νομού Αρκαδίας που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα «Ταξίδι στον κόσμο της γνώσης» για τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων :

* Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας
* Γυμνάσιο Τροπαίων
* Γυμνάσιο Λαγκαδίων
* Γυμνάσιο Δημητσάνας
* Γυμνάσιο Τεγέας
* Γυμνάσιο Βυτίνας
* 1o Γενικό Λύκειο Τρίπολης
* Γενικό Λύκειο Τροπαίων
* Γυμνάσιο Καστρίου
* Γυμνάσιο Μεγαλόπολης
* Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης
* Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου