10/12/09

Η δήλωση του Πρύτανη Χ.Κίττα μόλις βγήκε απτο Νοσοκομείο!

"ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΕΝΑ, ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ!"

«Mε αφορμή τα γεγονότα της Kυριακής στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου μας θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς που νοιάζεστε για τα προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια τη νεολαία μας και βεβαίως θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους Aρχηγούς των Kομμάτων, τους λειτουργούς των MME, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος.

Ελάχιστη, ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι’ αυτές. Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν τον ναό της ελεύθερης σκέψης, τον ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά.

Δεν έχει καμία σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω, λοιπόν, ό,τι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε.

Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Nοεμβρίου 2009 απέστειλα στον Πρωθυπουργό και στους Aρχηγούς των Kομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους Aρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ίσως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες.

Τελειώνω με μια ευχή: να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της Παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου