13/12/09

Δεν θα αλλάξει ο νόμος για το άσυλο λέει η Διαμαντοπούλου

«Το θεσμικό πλαίσιο για το ακαδημαϊκό άσυλο είναι επαρκές. Δεν θα το αλλάξουμε. Θα στηρίξουμε, όμως, τις πανεπιστημιακές αρχές, ώστε να το εφαρμόσουμε».

Αυτό είπε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Βουλή.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου των Πρυτάνεων στο Λαύριο, ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Λεωνίδας Λουλούδης.

« Το άσυλο έχει έννοια συμβολική. Πρέπει να καταργηθεί η "γεωγραφική" του διάσταση. Πρέπει να καταργηθεί ως θεσμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουλούδης , μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι άλλοι Πρυτάνεις είπαν:

Ξανθουδάκης Χάρης Αντιπρ. Ιονιου: Ο νόμος για το άσυλο αποτελεί τροχοπέδη και πρόφαση για παραβατική συμπεριφορά. Ειδικός νόμος για το άσυλο δε χρειάζεται σε μια δημοκρατία.

Γρυσμπολάκης Ιωακείμ Πρυτ. Πολυτεχν. Κρήτης: Ο μόνος χώρος που δν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι τα πανεπιστήμια που έχουν άσυλο. Να εφαρμοστεί από όλους ο νόμος.

Μουτζούρης Κώστας πρυτ. ΕΜΠ: Η λύση με τους φύλακες που προτείνεται από το ΔΣ της Νομικής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τα πανεπιστήμια από μόνα τους να αυτοπροστατεύονται.

Οι Πρυτάνεις ετοιμάζουν κείμενο προς την υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου , με το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητείτε να παραμείνει ο νόμος αλλά να ληφθούν μέτρα καλύτερης εφαρμογής του. Δηλαδή τροποποιήσεις του νόμου ως προς το αυστηρότερη εφαρμογή του





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου