4/12/09

Παίρνοντας backup με το Norton Ghost 15.0

Η Symantec παρουσίασε τη νέα έκδοση 15.0 του προγράμματος της λήψης εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας Norton Ghost. Σε αντίθεση με τα σύνηθη προγράμματα backup, το Ghost δημιουργεί αντίγραφα (images) και ολόκληρου του σκληρού δίσκου ή μεμονωμένων partitions.

To Norton Ghost, όπως το Powerquest Drive Image, χρησιμοποιούνταν εδώ και χρόνια από τους πιο προχωρημένους χρήστες. Από το 2004 αυτά τα δύο προϊόντα συνενώθηκαν σε ένα, καθώς η Symantec εξαγόρασε τότε την Powerquest.

Το Norton Ghost μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ολόκληρων σκληρών δίσκων ή partitions σε διάφορα μέσα αποθήκευσης και από αυτά να τα επαναφέρει όποτε χρειαστεί. Η τελευταία του έκδοση 15 είναι επιπλέον πλήρως συμβατή με τα Windows 7.



Aνάμεσα στους νεωτερισμούς της τελευταίας έκδοσης συμπεριλαμβάνεται το λεγόμενο "Cold Imaging", στο οποίο ο υπολογιστής μπορεί να εκκινήσει με το πρόγραμμα επαναφοράς δεδομένων από ένα boot CD - χωρίς να χρειαστεί, δηλαδή, να το εγκαταστήσετε. Έτσι μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας ακόμα και στην περίπτωση που δεν εκκινεί το λειτουργικό σύστημα.

Εκτός από τα έως τώρα γνωστά υποστηριζόμενα μέσα αποθήκευσης - όπως CD-R(W) και DVD-R(W) - τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν και σε Blu rays των 25 και 50GB. Ανάμεσα στα υπόλοιπα υποστηριζόμενα μέσα αποθήκευσης συμπεριλαμβάνονται οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι (USB, Firewire), τα Iomega Zip και Jaz drives, οι δικτυακοί δίσκοι κι οι FTP servers.

Κατά τη λήψη των backups μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, καθώς κάθε φορά αποθηκεύονται μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει. Η αναγέννηση μπορεί να γίνει σε μεμονωμένα αρχεία και καταλόγους μέχρι και σε ολόκληρα drives. Έτσι όποια ζημιά και να πάθει ο δίσκος εσείς μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

Η υποστήριξη των Windows 7 αφορά και την τεχνολογία κρυπτογράφησης Bitlocker,η οποία χρησιμοποιείται μόνο στις εκδόσεις Enterprise και Ultimate των Windows 7.

Το Norton Ghost 15.0 διατίθεται ήδη στην ευρωπαϊκή αγορά με ενδεικτική πώλησης τα 35 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου