10/12/09

Αντιδράσεις για τον τοπικό ραδιοσταθμό "Επικοινωνία 94"...

Την έντονη αντίδραση όλων των συναδέλφων της Σόνιας Περλέγκας έχει προκαλέσει η άρνηση του δημοτικού ραδιοσταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 του Ηρακλείου, να ανανεώσει τη σύμβασή εργασίας της, η οποία λήγει στις 21 Δεκεμβρίου. Η νεαρή δημοσιογράφος, που αντιμετωπίζει απώλεια όρασης, εργάζεται επί 3 χρόνια στον ραδιοσταθμό.

Η εκπομπή της κ. Περλέγκα "Γραμμή Ζωής", η οποία ασχολείται με θέματα πολιτών με αναπηρία είχε βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Στην εκπομπή συμμετείχαν μαθητευόμενοι δημοσιογράφοι της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του ραδιοσταθμού ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η σύμβαση εργασίας της (πρόγραμμα ΟΑΕΔ, 3 συν 1 χρόνια) δεν θα ανανεωθεί, όχι λόγω περίπλοκων διαδικασιών, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι μία απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης που έχει την ευθύνη του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94.

Οι εργαζόμενοι στο σταθμό με ανακοίνωση που εξέδωσαν, εγκαλούν τη διοίκηση και προειδοποιούν ότι αν έως την Παρασκευή δεν αλλάξει η απόφαση της διοίκησης, θα προβούν σε κινητοποιήσεις, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΟ: Ντροπή στη Διοίκηση του ραδιοσταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ που δεν αφήνει να συνεχίσει μια τέτοια βραβευμένη και ιδιαίτερη εκπομπή. Παρόλα αυτά το πιστεύω πως οι εργαζόμενοι που στηρίζουν την συνάδελφο τους θα δικαιωθούν μαζί με τους ακροατές της εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου