30/11/09

Η "γέννηση" των Windows Vista

Στις 30 Νοεμβρίου 2006 η Microsoft λανσάρει το "σημαντικότερο προϊόν στην ιστορία της εταιρείας", όπως ισχυρίζεται ο Steve Ballmer κατά τη ανακοίνωση διάθεσης του νέου, τότε, λειτουργικού συστήματος σε εταιρικούς πελάτες και κατασκευαστές υπολογιστών (το οποίο, σημειωτέο, κυκλοφόρησε στην αγορά μαζί με τη σουίτα γραφείου της Microsoft, το Office 2007). Το ευρύ κοινό έπρεπε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2007, μέχρι να γευτεί τα καλούδια των Windows Vista.

Εκτός από τις τεχνικές βελτιώσεις - όπως το DirectX 10, ένα νέο μοντέλο drivers, τα αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, τον Internet Explorer 7 όπως και μερικές λειτουργίας αύξησης των επιδόσεων (σαν τα Superfetch και Readyboost)


τα Vista χρησιμοποιούσαν ένα νέο περιβάλλον χρήσης με ημιδιάφανες επιφάνειες, 3D εφέ και ένα προσαρμοζόμενο στα γούστα σας sidebar.

To λειτουργικό σύστημα απαιτούσε ωστόσο σαφώς ισχυρότερο hardware από ότι ο προκάτοχος του, τα XP, ενώ δεν βρήκε την αποδοχή από το κοινό που θα ήθελε η Microsoft. Και το Office 2007, που διατέθηκε την ίδια ημέρα, χαρακτηρίζονταν από ένα νέο περιβάλλον χρήσης αλλά και την εισαγωγή του Ribbon ένα νέο συστήματος με μεγάλα εικονίδια που αντικαθιστούσε τα κλασικά μενού.




Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου