16/11/09

PCs για ηλικιωμένους

Μια βρετανική εταιρεία κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο υπολογιστή ειδικά για ηλικιωμένους. Χάρη στο απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης μπορεί να διευκολύνει την πρόσβαση στο Internet στο καθένα που δεν έχει καμία εμπειρία με τα PCs. Στην απλοποιημένη έκδοση του λεγόμενου "SimplicITy" desktop εμφανίζονται έξι μεγάλα κουμπιά, τα οποία προσφέρουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες όπως είναι το e-mail και το chat.

To SimplicITy αναπτύχθηκε από την Wessex Computers σε συνεργασία με ένα site που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και ονομάζεται Discount-Age. Το, δε, σύστημα που χρησιμοποιείται αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση του ιταλικού προγράμματος "Eldy". Και διατίθεται με 17 προεγκαταστημένα επεξηγηματικά βίντεο.


Για να λειτουργήσει το PC δεν χρειάζεται κάποιο login, ενώ αποφεύγεται και η χρήση των "drop down" μενού. Όταν ξεκινήσει ο χρήστης βλέπει το απλό περιβάλλον χρήσης με τα έξι κουμπιά τα οποία προσφέρουν πρόσβαση σε έναν Web browser, στο e-mail, στο Chat ή σε αρχεία όπως έγγραφα και φωτογραφίες.

Το PC χρησιμοποιεί μια έκδοση του Linux. Αν οι χρήστες του θελήσουν κάτι πιο προχωρημένο υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης στο στάνταρ Linux desktop. Μόνο στη Μ. Βρετανία υπάρχουν παραπάνω από 6,4 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 65 που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Internet, όπως αναφέρει το BBC επικαλούμενο τα πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Και η πρόσβαση στο Internet προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα στην τρίτη ηλικία, τονίζουν οι ειδικοί. Ως εκ τούτου τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να τις βλέπουμε θετικά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου