8/11/09

Πρωτότυπη επίθεση της Nvidia στην Intel !


Με ΚΟΜΙΚΣ....

Στη κόντρα μεταξύ Intel και Nvidia ανέβηκαν για άλλη μια φορά οι τόνοι. Υπό το σλόγκαν "Intel's Insides" η Nvidia δημιούργησε ένα site, στο οποίο προσπαθεί να σαρκάσει τις τακτικές της Intel με μια σειρά από καρτούν. Μεταξύ άλλων χλευάζεται ο νόμος του Moore, οι μονοπωλιακές τακτικές της Intel όπως και ο Larrebee, το chip της Intel η κυκλοφορία του οποίου αναβλήθηκε πολλές φορές.


Καυστική κριτική γίνεται και στο πρόεδρο της Intel, το Paul Otellini. Μεταξύ άλλων ο ηγέτης της Intel απεικονίζεται με μάτια που αλληθωρίζουνε και σε μια στάση που παραπέμπει στο σκάνδαλο Λεβίνσκι του άλλοτε αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Η Nvidia κατηγορεί την Intel ότι κάνει κατάχρηση της ισχύς που έχει αποκτήσει στην αγορά, για να επικρατήσει εις βάρος των άλλων ανταγωνιστών της. Για παράδειγμα την κατηγορεί ότι δίνει στους κατασκευαστές netbooks τους επεξεργαστές Atom σε καλύτερη τιμή, αν αυτό συνδυάζεται με δικά της chipset παρά αν τους δίνει μεμονωμένα. Κάτι που επιδρά αρνητικά στις πωλήσεις του chipset ION της Nvidia, καθώς οι κατασκευαστές υποκύπτουν, για λόγους μείωσης τους κόστους, στις "πιέσεις" της Intel.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου