9/11/09

Το Microsoft Office υποστηρίζει το πρότυπο .ODF !


Επιτέλους η Microsoft ανακοίνωσε πως το πρότυπο format .odf, της OpenOffice.org, της ανοιχτής σουίτας εφαρμογών(OpenSource), θα υποστηρίζεται απο το Microsoft Office!

Η ανακοίνωση μάλιστα έγινε στο παγκόσμιο συνέδριο του OpenOffice.org που έγινε στο Ορβιέτο της Ιταλίας και στο οποίο η Microsoft συμμετείχε για πρώτη φορά στα χρονικά!

Πιο συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου γράφει:

«Η σουίτα εφαρμογών γραφείου Microsoft Office υποστηρίζει πλέον το ανοιχτό πρότυπο ODF, δημιουργώντας καινούργιες ευκαιρίες για διαλειτουργικότητα στους χρήστες του Microsoft Office και του OpenOffice.org», ανακοίνωσε ο Doug Mahugh, μέλος της ομάδας Διαλειτουργικότητας της Microsoft Corp. (Microsoft Office Interoperability team)

Η Microsoft αναγνωρίζει ότι σε μια εποχή όπου η χρήση της τεχνολογίας συνεχώς αυξάνεται, η διαλειτουργικότητα μεταξύ προϊόντων από διαφορετικούς κατασκευαστές, είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για το λόγο αυτό προσφέρει στους πελάτες της συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων της και του ανοιχτού προτύπου που οι ίδιοι επιλέγουν.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι το ανοικτό πρότυπο Open XML τυγχάνει ευρείας αποδοχής από όλη τη βιομηχανία λογισμικού, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να κερδίζει έδαφος ως το πιο αποδεχτό ανοιχτό πρότυπο format. Το Open XML διαθέτει πλήθος πλεονεκτημάτων και προσφέρει ενισχυμένες δυνατότητες στους χρήστες εφαρμογών πληροφορικής παγκοσμίως. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ανοιχτό πρότυπο format ODF είναι μόνο ένα από τα περισσότερα από 18 ανοιχτά πρότυπα που υποστηρίζονται από τη τωρινή έκδοση του Microsoft Office.

-Καιρός ήταν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου