19/11/09

Ελέγξτε την Mercedes σας με μια εφαρμογή για το iPhone

Ελέγξτε την Mercedes σας με μια εφαρμογή για το iPhone

Η εταιρεία Hughes Telematics δημιούργησε την mbrace, μια εφαρμογή για το iPhone με την οποία τυχεροί ιδιοκτήτες συγκεκριμένων μοντέλων της Mercedes έχουν την δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών του αυτοκινήτου τους.

Ας πούμε ότι έχετε σταθμεύσει το καμάρι σας με το άστρο στο κέντρο της μάσκας, σε ένα πάρκινγκ γεμάτο με BMW, Audi, άλλες Mercedes και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Το mbrace θα σας βοηθήσει να βρείτε το αυτοκίνητο σας.


Μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο από το iPhone σας, χρησιμοποιώντας το ως τηλεχειριστήριο, οπότε θα πρέπει να βρίσκεται και κάπου κοντά του. Η εφαρμογή σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνεί με την οδική βοήθεια, αν για παράδειγμα εμπλακείτε σε ατύχημα ή μείνετε από βενζίνη.

Η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν, σας δίνει τους πρώτους έξι μήνες δωρεάν, αλλά μετά έχει συνδρομή 280 δολάρια το έτος και διατίθεται για συγκεκριμένα τελευταία μοντέλα της διάσημης γερμανικής φίρμας. Παλαιότερα μοντέλα μπορούν να πάρουν κάποιες μετατροπές για να υποστηρίζουν την υπηρεσία.

Πιθανόν στο άμεσο μέλλον να δούμε την υπηρεσία διαθέσιμη και για μοντέλα αυτοκινήτων άλλων κατασκευαστών, αφού φαίνεται η μεταφορά της να είναι εύκολη. Για την ώρα οι κάτοχοι αυτοκινήτων με σήμα το αστέρι έχουν το προνόμιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου