10/11/09

Οι άνδρες δεν διαβάζουν τα manuals!

Ένα από τα πιο διαδεδομένα στερεότυπα λέει ότι οι άνδρες δε ρωτούν ποτέ έναν περαστικό πώς θα φτάσουν στον προορισμό τους και προτιμούν να ψάχνουν με τις ώρες. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και με τους υπολογιστές!


Η εταιρεία Gadget Helpline, που παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στη Μεγ. Βρετανία, διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα χρησιμοποιώντας υλικό που συνέλεξε η ίδια. Οι αναλυτές μελέτησαν 75.000 τηλεφωνήματα πελατών και κατέληξαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα...


Το 64% των ανδρών και το 24% των γυναικών που πήραν τηλέφωνο ζητώντας βοήθεια δεν είχαν ελέγξει το manual του υπολογιστή ή της συσκευής που τους δημιουργούσε προβλήματα. Οι ερευνητές λένε ότι στην πραγματικότητα τα νούμερα είναι μεγαλύτερα, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ψευδώς ότι έψαξαν το manual πριν πάρουν τηλέφωνο.

Τα ευρήματα, βέβαια, δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς οι άνδρες έχουν την τάση να θεωρούν τους εαυτούς τους πιο ικανούς στο χώρο της τεχνολογίας, συνεπώς το manual δεν τους χρειάζεται. Αυτό που δεν ήταν αριθμητικά σαφές μέχρι τώρα είναι η τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.


Βέβαια, η έρευνα αποκαλύπτει και διάφορα ευτράπελα. Το 12% των ανδρών και το 7% των γυναικών ξέχασαν να συνδέσουν τον υπολογιστή στην πρίζα ή να ενεργοποιήσουν το gadget πριν πάρουν τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια από τεχνικό!...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου